(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Cizinec chtěl umlčet přepadenou ženu igelitovou taškou, policie jej dopadla

  • 7
Přepadnout ženu, zabalit jí obličej do igelitu a okrást ji se pokusil čtyřiadvacetiletý cizinec v Třebíči. O dvanáct let starší žena se však ubránila. Policisté nyní mladého násilníka dopadli.

Cizinec šestatřicetiletou ženu surovým způsobem přepadl nedaleko železničního přejezdu v Sokolské ulici 22. srpna po desáté hodině večer. Zezadu se k ní přiblížil, strhl ji na zem a snažil se silou zakrýt její obličej igelitovou taškou.

„Muž se chtěl zmocnit věcí, které měla žena u sebe. Ta se aktivně bránila, muži se tak věci získat nepodařilo a utekl,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Napadenou ženu lupič drobně poranil.

I když přivolaní policisté začali pachatele okamžitě hledat, podařilo se jim ho vypátrat až po několika dnech. „Čtyřiadvacetiletý muž nemá v České republice stálé bydliště ani zaměstnání, není kontaktní a místo svého pobytu měnil,“ vysvětlila mluvčí.

„Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ konstatoval vedoucí kriminálky v Třebíči Milan Špaček.

Vyšetřovatelé podali návrh na umístění obviněného do vazby, soud s tím souhlasil. Na soudní proces, v němž mu hrozí trest až deseti let vězení, si tak mladý násilník počká za mřížemi vazební věznice. Případ policisté dále vyšetřují.