Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Michal Klíma, MAFRA

Sedmnáctiletá dívka si odskočila z diskotéky. Pak už ji nikdo neviděl

  • 10
Policie od víkendu pátrá po sedmnáctileté dívce. V sobotu večer si odskočila z diskotéky v Mrákotíně na Jihlavsku. Od té doby ji nikdo neviděl a není možné se jí dovolat.

Sedmnáctiletá dívka z obce na jihu Jihlavska se v sobotu večer vydala na diskotéku do Mrákotína. Tam ji před jedenáctou hodinou večerní také viděli naposledy.

„Vyšla ven z budovy zábavního podniku přibližně mezi půl jedenáctou a jedenáctou hodinou večer, zpátky se poté nevrátila,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Od té doby se dívce nelze dovolat. Do současné chvíle o sobě ani nepodala žádnou zprávu.

Když se dívka v noci domů nevrátila, začali jí hledat její rodiče a příbuzní. V neděli ovšem vyčerpali všechny svoje možnosti a tak zkontaktovali policii. „Vyhlásili jsme celostátní pátrání,“ konstatovala mluvčí.

Policisté dosud prověřili zdravotnická zařízení, okolí tanečního klubu, pátrali po dívce v Mrákotíně i jeho širokém okolí, prověřili autobusová i vlaková nádraží, ubytovací zařízení, zkontaktovali další příbuzné i kamarády. Dívku hledali i na dalších místech. Dosud bezvýsledně. O pomoc s pátráním se nyní obrací i na veřejnost.

Pohřešovaná dívka je vysoká 163 centimetrů, je štíhlé postavy. Má zelené oči a rovné středně dlouhé obarvené hnědočervené vlasy, které nosí upravené na mikádo. Na sobě měla černé legíny, bílé tílko, černé triko s bílým nápisem, botasky a šusťákovou bundu černé barvy. Na krku nosí silný řetízek ze žlutého kovu. Na pravé paži má výrazné mateřské znaménko ve tvaru devítky.

„Žádáme občany, kteří mají informace o tom, kde se pohřešovaná dívka v současné době nachází nebo pohybuje, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158,“ dodala Jana Kroutilová.