Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Archiv MAFRA

Policie dopadla zlodějky, které chtěly okrádat skoro stoleté seniory

  • 26
Policie dopadla dvě recidivistky, které si jako zdroj obživy zvolily krádeže u seniorů. Vybíraly si ty nejstarší a tudíž nejzranitelnější. Jejich dvěma obětem z Vysočiny zbývalo jen pár let do stovky. Ke své smůle zlodějky od obou odešly s nepořízenou.

Pětadvacetiletá žena ze Znojemska a čtyřiačtyřicetiletá Slovenka letos 24. dubna před desátou hodinou dopoledne vešly neuzamčenou brankou na dvorek domu v Jedlově na Jihlavsku. Potkaly čtyřiadevadesátiletého majitele domu, který se je pokoušel vykázat.

"Ženy ale seniora opakovaně oběhly a snažily se dostat do domu," uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Jedna ze zlodějek našla na zahradě odložený klíč, kterým se pokusila odemknout zadní vchod do domu. To se jí nepodařilo, neboť zevnitř byl do zámku zasunutý klíč. Ženám se tak nic ukrást nepodařilo. Nasedly do auta a odjely.

V sobotu 29. června vyrazily "za výdělkem" do vsi nedaleko Luk nad Jihlavou. Zhruba hodinu po poledni se dostaly odemčenými dveřmi do rodinného domu.

"Jedna z žen vylákala třiadevadesátiletou obyvatelku domu ven a druhá mezitím místnosti prohledala. Peníze se jí ale nepodařilo nalézt, a proto nic neodcizila," uvedla mluvčí Kroutilová. Poté obě zlodějky odešly.

V obou případech se poškození obrátili na linku 158. Policisté zjistili, že seniory navštívily stejné ženy. V těchto dnech se jim je podařilo dopadnout.

"Obě byly obviněny ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže ukončeného ve stádiu pokusu spáchaných ve spolupachatelství," dodala Kroutilová. Hrozí jim až tři roky vězení.