Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Agresoři si muže podali jeden po druhém. Pak se sami přihlásili policii

  • 0
Policie pátrala po dvou agresorech z obchodního centra v Jihlavě. Za oběť si vybrali mladého muže, který nad ránem odcházel z jednoho z místních zábavních podniků. Oba násilníci se v úterý sami přihlásili na policejní stanici, dostavil se i svědek incidentu.

Incident se stal ve čtvrtek 8. září krátce před čtvrtou hodinou ranní v areálu centra na ulici Březinova. Samotnému napadení předcházela hádka mezi návštěvníkem místního podniku a jedním z mužů, který stál společně s dalšími lidmi venku před vchodem.

„Po slovním napadení následoval fyzický útok, přičemž útočník udeřil muže pěstí,“ popsala situaci policejní mluvčí Jana Kroutilová, podle níž byla rána vedená velkou silou.

„Napadený ve snaze situaci více nevygradovat odešel ke schodišti, po kterém sešel až do dolní středové plochy centra. Tam k němu ale ze schodů přiběhl druhý útočník a napadeného znovu opakovaně silně udeřil,“ doplnila.

A také druhému útoku podle policie přihlíželi další lidé. „Muž utrpěl při úderech zranění, ovšem lékařské ošetření nevyhledal,“ oznámila Kroutilová.

Nicméně se rozhodl celou událost nahlásit na policii a ta následně zahájila trestní stíhání pro podezření ze spáchání hned dvou trestných činů - ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví.

„Na základě vyšetřování se podařilo získat fotografie podezřelých, kteří jsou ve věku kolem pětadvaceti let, sportovní postavy. Jeden z nich měl na bocích hlavy vlasy vyholené a uprostřed sčesané dozadu. Na sobě měl oblečené bílé tričko s potiskem v přední části,“ uvedla původně policejní mluvčí.

Oba muži se v úterý na policejní stanici sami přihlásili. Na služebnu se osobně dostavil i svědek. „Rovněž jsme přijali několik poznatků od občanů. Policisté provedli příslušné úkony, případ prověřují,“ dodala Jana Kroutilová.

,