Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Poctivec v Jihlavě našel desítky tisíc, nikdo peníze nehledá

  • 29
Jihlavská radnice hledá člověka, jemuž se ztratila peněženka s několika desítkami tisíc korun. Tento obnos přinesli do městského oddělení ztrát a nálezů policisté.

"Peníze na policii odevzdali lidé, kteří je našli minulou neděli nedaleko centra města," informoval mluvčí města Radek Tulis. Po penězích se na magistrátu zatím nikdo neptal.

"Majitel se možná domnívá, že by takový nález nikdo neohlásil. Slušní lidé ale ještě žijí," poznamenala Kateřina Škarková ze správního oddělení jihlavského magistrátu.

Dodala, že majitel bude muset co možná nejpřesněji uvést, o kolik a jaké bankovky či mince jde, přibližné místo ztráty, případně další věci, které v peněžence byly. U sebe musí mít občanský průkaz.

Odevzdané nálezy peněz jsou podle Škarkové vzácné, přesto se občas poctivý nálezce objeví. Před nedávnem donesla na ztráty a nálezy žena 2 000 korun, které si někdo zapomněl odnést z bankomatu.

O peníze se však nikdo nepřihlásil, po půlroční lhůtě propadly do rozpočtu města. Pokud se o aktuální nález nikdo nepřihlásí, osud peněz bude stejný.

,