ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Frait, MAFRA

Hasiči na Vysočině evakuovali dětský tábor. Kvůli počasí měli desítky výjezdů

  • 10
Hasiči na Vysočině kvůli toku rozvodněnému po bouřce evakuovali v noci na úterý dětský tábor v Bácovicích na Pelhřimovsku, kde bylo 25 dětí a dva dospělí. Do bezpečí převezli také 18 lidí v Olešnici na Havlíčkobrodsku, kteří kempovali v místě, kde se rozvodnil potok.

„V souvislosti s počasím zasahovali hasiči od pondělního večera skoro u čtyřiceti událostí. Odstraňovali popadané stromy z komunikací, odčerpávali vodu ze zatopených objektů a na několika místech také prováděli monitoring stavu rozvodněných potoků a řek,“ uvedla mluvčí Petra Musilová.

Lidi, kteří kempovali u potoka v Olešnici, hasiči převezli do tamní hasičské zbrojnice. Dětský tábor v Bácovicích evakuovali po půlnoci, zázemí jim poskytli na pelhřimovské stanici profesionálních hasičů.

Během pondělního odpoledne, večera a noci na úterý postupovaly srážky od jihozápadu a zasáhly převážně jih a východ Čech. Na západě Čech a na Moravě se srážky téměř nevyskytovaly.

Na spadlé srážky toky reagovaly vzestupy hladin. K prudkému vzestupu
nad úroveň 2. SPA a následnému poklesu došlo krátce po půlnoci
na Želivce v profilu Čakovice. Situace na tocích se již stabilizuje.

Na Vysočině podle meteorologů bude v úterý oblačno až polojasno, dešťové přeháňky nebo bouřky by měly být jen ojediněle. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat mezi 25 až 28 stupni Celsia.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,