Diskuze

Žďár už nechce víc psů ve městě, razantně zvýší poplatky za jejich chov

Žďár nad Sázavou od ledna razantně zvýší poplatky za psy. V některých případech se zvednou o desítky procent, v jiných i na pětinásobek. Výši poplatků radnice upravuje po mnoha letech. Chce docílit toho, aby počet psů ve městě už nenarůstal. Majitelé psů by na oplátku uvítali lepší servis ze strany města.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K89a68r69e50l 40O17m92e91s

6. 12. 2019 6:19

Takže se zvýší počet přepisů na důchodce...

1 0
možnosti

Nevidím jediný důvod proč platit za psa? Proč ne za kočku nebo hada. Kdyz zdrhne pes minimální škody, ale když zdrhne nějaký had tak ohrožuje ostatní a ještě ho hledá půl města. Vubec je tahle doba uchilna v tom ze každé město si určuje nesmyslné poplatky za všechno, vláda taky.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

A co konkrétně za ty poplatky město dělá? Košů na exkrementy je jen pár a nikdo se je neobtěžuje ani vyvážet. Hlavně, že chtějí, aby si lidé po psovi uklízeli.

3 1
možnosti

tím samozřejmě nechci říct, že by si lidé po svých zvířatech neměli uklízet - to je bez diskuze. Spíš mi jde o to, že město nikdy nedoloží, že vybrané poplatky jdou na cokoliv, co by mělo s těmi zvířaty cokoliv společného.

A jestli jim jde jen o to odradit lidi od vlastnictví psů, co takhle zavést poplatky za děti, aby se někteří také přestali množit? Rv

1 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 2
možnosti

Tak tak, klidne bych v pripade, ze nemas psa na vlastnim pozemku, zvedl poplatek na desetitisice rocne. V CR je ores dva miliony psu, to neni normalni

0 2
možnosti

Sám mám psa a myslím, že kdo psa chce, tak klidně může platit. Dokonce bych ještě přitvrdil a to tak, že u důchodců bych za dalšího psa klidně ten poplatek zvedl, protože jeden pes je pro důchodce až až a pokud jich chce mít víc, tak ať platí stejně jako všichni ostatní.

2 0
možnosti

No, u nás se zase bude platit víc za chov komunálních politiků ... za prvního v domě 10000 Kč, za každého dalšího 20 kKč. Vycházet smějí jen na vodítku a a pokud se vykálí na trávník, musí to po sobě uklidit.

3 1
možnosti

U politiků by měly být povinné i náhubky, někteří jsou velmi agresivní.

1 0
možnosti