Sloupek u prodejny údajně opakovaně vyvracejí kamiony, které tudy někdy také...

Sloupek u prodejny údajně opakovaně vyvracejí kamiony, které tudy někdy také vyjíždějí a hned zatáčejí. | foto: Radek Laudin, MF DNES

Sloupky a závory na parkovišti u jihlavského Lidlu ničí rozměrné kamiony

  • 3
Na jihlavském parkovišti prodejny Lidl v Okružní ulici se opakují kuriózní nehody. Není to tak dlouho, co vedení řetězce nechalo tuto plochu pro auta opatřit závorami. A tehdy to začalo. Někdo tam brzy po dokončení vyvrátil sloupek s výjezdovou závorou.

Následně bylo zařízení opraveno. Jenže zanedlouho se to stalo znovu. A tak už několikrát. Zatím naposledy začátkem září.

„Nejde o ojedinělý případ, přičemž pracujeme na nápravě. Řešením bude posunutí sloupku dále od příjezdové komunikace,“ uvedla Zuzana Holá, mluvčí Lidlu.

Podle informací MF DNES sloupek opakovaně vyvracejí kamiony, které tudy někdy také vyjíždějí a hned zatáčejí. Na jejich rozměry jako by autor návrhu umístění závory nemyslel. To už by se nyní mělo po několika navlas stejných nehodách změnit.

I když vjezdová závora u této prodejny funguje, lidé si u ní často berou lístky vlastně nadarmo, když je výjezdová brána nezřídka rozbitá a tím pádem volná.

Lidl má v Jihlavě dvě prodejny. Ta na Okružní je blízko Teska, kde je parkoviště volně přístupné. Druhý Lidl je na Jiráskově ulici nedaleko Penny Marketu, kde se také zákazníci nezdržují odebíráním lístku a čekáním u závory.

Podle Lidlu se ale jednalo o nutné řešení. „Obě jihlavské prodejny se nacházejí na frekventovaných místech. Často tak docházelo ke zneužívání parkoviště k dlouhodobému parkování. Instalací závor jsme tak vyšli vstříc našim zákazníkům a zajistili jim dostatek parkovacích míst pro pohodlný nákup,“ uvedla mluvčí Holá.

Na obou plochách se parkuje zdarma hodinu a půl. Po 90 minutách je každá další hodina zpoplatněna částkou 100 korun. Na Jiráskově ulici problém s vyvracením závor nemají.

Mimochodem, Lidl se svým rozvojem v Jihlavě nekončí. „Rádi bychom otevřeli třetí prodejnu v obchodním centru Aventin, které je v současnosti ve výstavbě,“ doplnila mluvčí.