Opilý řidič druhého opilce vysadil před domem. Ten upadl do silnice a řidič pod vlivem ho přejel. Ilustrační foto.

Opilý řidič druhého opilce vysadil před domem. Ten upadl do silnice a řidič pod vlivem ho přejel. Ilustrační foto. | foto: Policie ČR

Policie stíhá řidiče, který opilý přejel podroušeného kamaráda a ujel

  • 1
Medvědí službu vykonal pro svého alkoholem zmoženého kamaráda rovněž opilý řidič. Ten jej večer odvezl před dům, kde ho vysadil. Než se ale v ulici s autem otočil, opilý společník na silnici upadl a řidič ho přejel.

Osmnáctiletý opilý řidič navíc těžce zraněnému devětatřicetiletému druhovi neposkytl první pomoc. Po tom, co známého přejel, jen nehodu v Puklicích ohlásil místním lidem, kteří v ulici bydleli.  

Ti pak okamžitě přivolali záchrannou službu a šli zraněnému pomoci. Přejetý muž pak byl převezen do jihlavské nemocnice. Opilý řidič mezitím i s autem odjel.

Muži zákona ho po půlnoci vypátrali opilého v hospodě. Choval se agresivně, a proto jej hlídka převezla na jihlavskou záchytku. Následující den se policistům podařilo vypátrat i octavii, kterou chodce srazil.

Případ se odehrál v pátek 6. ledna letošního roku. Policie nyní zahájila trestní stíhání dvaadvacetiletého řidiče. Byl obviněn ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

"Z provedeného prověřování tak vyplynulo, že obviněný muž se plně nevěnoval řízení, nesledoval situaci v provozu na pozemní komunikaci a řídil pod vlivem alkoholu, což mělo za následek vážné ohrožení života a zdraví jiného účastníka silničního provozu, kterému způsobil z nedbalosti těžkou újmu na zdraví," vyjmenovala jeho prohřešky jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.