Při dopravní nehodě u Jezdovic na Jihlavsku se zranilo šest lidí. Opilý řidič...

Při dopravní nehodě u Jezdovic na Jihlavsku se zranilo šest lidí. Opilý řidič dodávky v zatáčce smetl osobní vozidlo. | foto: Policie ČR

Opilý řidič dodávky na Jihlavsku smetl osobní auto, zranil šest lidí

  • 54
Opilý řidič dodávky nezvládl průjezd zatáčkou mezi Salavicemi a Jezdovicemi na Jihlavsku. Vůz se čelně střetl s osobním autem. Následky jsou vážné. Sanity do nemocnic rozvezly dva těžce a tři lehce zraněné lidi, pro dalšího muže v kritickém stavu letěl vrtulník.

Nehoda se stala v neděli krátce po sedmnácté hodině na silnici číslo 406 z Jihlavy do Telče mezi Salavicemi a Jezdovicemi.

„Řidič dodávkového vozidla Ford Transit jel od Jezdovic na Salavice. Při projíždění pravotočivé zatáčky přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem značky Saab,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dana Čírtková.

V dodávce cestovali tři lidé, další tři lidé jeli v saabu. Všichni při nehodě utrpěli zranění, s nímž museli být odvezeni do nemocnic. Nejhůře na tom byl řidič osobního auta.

„Leteckou záchrannou službou byl převezen do nemocnice v Brně,“ konstatovala Čírtková.

Řidič dodávky nadýchal 2,11 promile

Všech pět ostatních zraněných odvezly sanity do nemocnice v Jihlavě. Těžké zranění utrpěl i pravděpodobný viník nehody, řidič dodávky. Jako těžké kvalifikovali lékaři také zranění jedné ze spolujezdkyň z osobního vozu.

Šofér dodávky okamžitě po nehodě přišel o řidičský průkaz, policisté s ním současně zahájili trestní řízení. Jak totiž zjistili, v době nehody byl silně opilý.

„Orientační dechová zkouška ukázala 2,11 promile alkoholu v dechu,“ informovala Čírtková.

Silnice musela být po nehodě na několik hodin uzavřena. Škodu na autech policisté odhadli na minimálně 330 tisíc korun. Další okolnosti nehody i nadále vyšetřují.