Muže se třemi promile chytili jihlavští policisté za volantem hned dvakrát. Ilustrační snímek | foto: MF DNES

Nedal si říct. Řidiče se třemi promile chytili za hodinu a půl dvakrát

  • 101
Podivně jedoucí felicie v sobotu zaujala policisty v Jihlavě. Její řidič o půl desáté večer nadýchal bezmála tři promile. Dvaadvacetiletý mladík přišel o řidičák a domů odkráčel pěšky. O hodinu a půl později ho však přistihli za volantem stejného vozu znovu.

Hlídka si Škody Felicie všimla na ulici Hradební v Jihlavě. Auto zastavila a dala řidiči dýchnout. „Kvůli podezření na alkohol policisté vyzvali řidiče k provedení dechové zkoušky. Poprvé nadýchal 2,59 promile, napodruhé pak dokonce 2,92 promile,“ upřesnila mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Muž na místě přišel o řidičský průkaz, auto nechal stát a potácivou chůzí odešel pěšky. Respekt k zákazům mu však moc dlouho nevydržel. Neuplynuly ani dvě hodiny, když zatoužil po další projížďce. Mezitím si zřejmě stihl znovu přihnout.

„Napodruhé ho hlídka chytila na ulici Brněnská krátce před třiadvacátou hodinou. Tentokrát ukázalo první měření hodnotu 2,94 promile, druhé 3,04,“ přiblížila mluvčí.

Volnosti se hříšník už napodruhé nedočkal, zprvu benevolentní hlídka mladíka odvezla rovnou na jihlavskou záchytku.

Ta pak od jedné v noci dokonce z kapacitních důvodů přestala přijímat další opilce. V celém kraji totiž policie během noci na neděli přistihla šest opilých řidičů.

„Případ dotyčného mladíka policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. V neděli mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela Čírtková.