Nemocnice v Pelhřimově.

Nemocnice v Pelhřimově. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Pacient na pokoji v nemocnici bodl spolubydlícího, skončil na psychiatrii

  • 1
Dramatické okamžiky se ve čtvrtek ráno odehrály v pelhřimovské nemocnici. Jeden pacient na pokoji lůžkového oddělení nožem zaútočil na druhého a poranil ho na ruce. Útočník byl převezen na psychiatrii. Případ vyšetřuje policie, v případě odsouzení hrozí útočníkovi až tříleté vězení.

Incident se odehrál ve čtvrtek před sedmou hodinou ranní na pokoji jednoho z lůžkových oddělení. Po operaci se tu zotavovali dvaasedmdesátiletý a třiašedesátiletý muž.

„Bez zjevné příčiny zaútočil starší muž na mladšího spolubydlícího. Kapesním nožem ho poranil na předloktí pravé ruky,“ popsal incident policejní mluvčí David Linhart.

„Zranění nebyla vážná, poraněný muž byl okamžitě ošetřen,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Černo. Agresora nemocnice odeslala na vyšetření do psychiatrické léčebny v Jihlavě.

Proč k útoku došlo, zatím nikdo neví. Případ vyšetřují pelhřimovští kriminalisté. Podle Černo útoku dopředu nic nenasvědčovalo. „Pravděpodobně se tak stalo kvůli aktuálnímu psychickému rozpoložení pacienta, který se zotavoval po operaci,“ naznačila mluvčí.

Policisté případ vyšetřují jako ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. „Pokud by byl pachatel uznán vinným a odsouzen, hrozil by mu trest odnětí svobody až na tři roky,“ vzkázal Linhart.

Kvůli incidentu mezi pacienty pelhřimovská nemocnice nebude podle Černo přijímat žádná zvláštní opatření. „Prakticky není jaká opatření přijmout. Přece nemůžeme pacienty u vchodu šacovat,“ konstatovala.

Vnášet zbraně do nemocnic na Vysočině je přísně zakázáno. Přesto případ z Pelhřimova není v poslední době jediný, který lékaře a sestry zarazil. Například v Havlíčkově Brodě si loni pacient na plánovanou hospitalizaci přinesl střelnou zbraň a nechtěl se jí vzdát.