Řidič avie u Světlé nad Sázavou prorazil spuštěné závory na železničním přejezdu a z místa ujel. Policisté ho zastavili po deseti kilometrech v Habrech. (20. února 2019) | foto: Policie ČR

Řidič avie před přejezdem objel čekající auto, prorazil závory a ujel

  • 57
Před železničním přejezdem na Havlíčkobrodsku nezastavil ve středu odpoledne řidič avie. Objel čekající osobní vůz, prorazil spuštěné závory a pokračoval v jízdě. Policisté řidiče zastavili po deseti kilometrech.

Čtyřiapadesátiletý řidič zelené avie jel kolem šestnácté hodiny ze Světlé nad Sázavou. Když přijížděl k přejezdu na silnici číslo 347, podle policie se zřejmě dostatečně nevěnoval řízení.

„Na poslední chvíli si všimnul před sebou stojícího vozidla, které stálo před sklopenými závorami železničního přejezdu. Aby do stojícího vozidla nenarazil, strhl řízení vlevo do protisměru a následně přerazil obě dřevěné závory,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Po nehodě však šofér nezastavil. Nehodu oznámili svědci a operační důstojník za avií vyslal hlídku. Ta vozidlo zastavila v Habrech.

„Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, její výsledek byl negativní. Při šetření nehody navíc zjistili, že řidiči avie skončila platnost řidičského průkazu. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla zjištěna ani uplatněna,“ dodala mluvčí.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ohrožena nebyla ani doprava na železnici. Na vozidle a zabezpečení přejezdu vznikla škoda za 35 tisíc korun.

Vyšetřování nehody zatím nebylo ukončeno, případem se i nadále zabývají policisté z dopravního inspektorátu v Havlíčkově Brodě.

Nehoda se stala na železničním přejezdu jen kousek za Světlou nad Sázavou na silnici 347.

Nehoda se stala na železničním přejezdu jen kousek za Světlou nad Sázavou na silnici 347.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz