Řidič po nehodě odstavil auto, přesedl do jiného vozu a z místa odjel k zubaři. Poté se na místo nehody vrátil. | foto: Policie ČR

Řidič si neočistil sklo a narazil do motoráku, pak přesedl a ujel k zubaři

  • 45
Do jedoucího motorového vlaku ráno narazil řidič osobního auta v Zajíčkově na Pelhřimovsku. Neočistil si totiž dobře přední sklo a přehlédl světelnou signalizaci. Řidič od nehody ujel k zubaři, vrátil se až po ošetření.

Hlášení o nehodě přijali policisté deset minut před osmou hodinou ráno. Čtyřiadvacetiletý řidič narazil do zadní části projíždějícího motoráku. Při nehodě se nezranil, zranění neutrpěl ani nikdo ze čtyř cestujících a dvou pracovníků Českých drah ve vlaku.

Řidič po nehodě auto odstavil, aby nepřekáželo provozu, nasedl k příbuzným, kteří jeli ve voze za ním, a odjel s nimi. „Muž spěchal k zubaři na preventivní prohlídku,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Když se na místo dostavili policisté a hasiči, osobní auto bylo prázdné a nikdo u něj nebyl.

„Havarované vozidlo bylo mimo kolejiště. Hasiči provedli protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili,“ popsala mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Víte, jak je těžké najít zubaře? ptal se policistů

Policisté srážku prošetřovali jako nehodu s neznámým pachatelem. Že by se k autu vrátil, ani nečekali. Řidič však po absolvování stomatologické prohlídky přijel na místo nehody a jeho vysvětlení policisty překvapilo.

„Na dotaz policistů, proč z místa odjel, uvedl, že preventivní prohlídku musel absolvovat stůj co stůj, jinak by svého zubaře ztratil. Dodal, že ‚jistě všichni víme, jak je těžké v dnešní době najít zubaře‘,“ tlumočila řidičovo vyjádření Čírtková.

Řidič nebyl pod vlivem alkoholu, jeho požití vyloučila dechová zkouška. Stejně dopadla i u strojvedoucího vlaku.

Veškeré další okolnosti nehody policisté dále vyšetřují. Mladému řidiči s největší pravděpodobností přitíží, že z místa nehody odjel. A rovněž, že si dostatečně neočistil čelní sklo, za což samo o sobě mohou policisté udělit pokutu až do výše dvou tisíc korun.

Kvůli nehodě byl na zhruba dvě hodiny zastaven provoz vlaků mezi Horní Cerekví a Pelhřimovem. Úsekem prochází železniční trať z Jihlavy na České Budějovice.

K nehodě došlo v Zajíčkově u Pelhřimova.

K nehodě došlo v Zajíčkově u Pelhřimova.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz