Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: archiv MAFRA

Řidič srazil chlapce na kole, nehodu neoznámil a nepočkal na policii

  • 10
Řidič v Chotěboři na Havlíčkobrodsku vážně zranil dvanáctiletého cyklistu. Neoznámil nehodu a z místa ujel před příjezdem policie. Sdělil však totožnost příbuznému zraněného a policisté ho rychle vypátrali. Zpovídat se bude z dopravního prostředku.

Nehoda se stala v sobotu dopoledne v Chotěboři. Osmapadesátiletý řidič oktávie při odbočování srazil protijedoucího cyklistu. „Po střetu chlapec, kterému bylo dvanáct let, upadl na komunikaci,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová

První pomoc zraněnému řidič neposkytl, postarala se o to kolemjdoucí žena. Do nemocnice ho pak odvezl přivolaný příbuzný chlapce. „Chlapec byl v havlíčkobrodské nemocnici s těžkým zraněním hospitalizován,“ dodala Kroutilová.

Tou dobou už byl řidič vozidla, který hocha srazil, dávno pryč. Na místě počkal na příchod příbuzného mladého cyklisty. Tomu sdělil svou totožnost a z místa odjel. „Aniž by dopravní nehodu oznámil policii, z místa odjel a dopustil se tak dopravního přestupku,“ prozradila policejní mluvčí.

Řidiče policisté rychle našli. Při dechové zkoušce u něho nezjistili požití alkoholu. Místo nehody zadokumentovali a v lokalitě provedli šetření. Příčinu a veškeré okolnosti nehody policisté dále zjišťují.