Při srážce s autobusem zemřel řidič osobního vozu, tři lidé jsou zranění

  • 5
Jeden člověk zemřel a další tři lidé byli zraněni při srážce osobního auta a autobusu mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou. Nehoda se stala ve středu odpoledne, podle prvotních zjištění policie ji zavinil riskantní jízdou šestapadesátiletý řidič osobního vozu.

Oznámení o nehodě dostala policie v 15:22. Na silnici druhé třídy mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem, u odbočky na Bílý Kámen, se srazila Škoda Octavia a linkový autobus značky Mercedes.

„Řidič osobního vozidla zůstal zaklíněn a utrpěl těžká zranění, kterým podlehl. V autobuse se zranili tři lidé, jejich zranění byla lehká,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Šestapadesátiletý řidič osobního auta jel od Jihlavy. „Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal s vozidlem smyk. Přejel pak do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem,“ konstatovala Čírtková.

Po nehodě byla silnice mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou hodinu a půl neprůjezdná, poté řídili policisté provoz kyvadlově. Večer silnici kvůli vyproštění autobusu znovu na čas uzavřeli.

Další okolnosti nehody a její přesné příčiny policisté i nadále vyšetřují. Škodu na vozidlech předběžně odhadli na 150 tisíc korun.

Nehoda se stala na silnici mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem.

Nehoda se stala na silnici mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz