Srážka dvou traktorů s přívěsem v Urbanově na Jihlavsku. | foto: Policie ČR

Na Jihlavsku se srazily traktory. Jeden řidič pil, druhý nemá oprávnění

  • 33
Kuriózní dopravní nehoda se stala na Jihlavsku. V jedné ze vsí se v úterý odpoledne srazily dva traktory s přívěsem. Jak zjistili policisté, jeden traktorista byl notně opilý, druhý vůbec nemá oprávnění pro řízení traktoru. Nehoda se obešla bez zranění.

Nehoda se stala v úterý dvacet minut po 15. hodině v Urbanově nedaleko Telče. Na místní komunikaci proti sobě jely dva traktory, oba s připojeným přívěsem. Když se míjely, narazily do sebe.

„Osmapadesátiletý řidič traktoru Zetor 7245 jel ve směru na Nevcehle, nevěnoval se řízení a nejel při pravém okraji komunikace. Levou přední částí přívěsu narazil do přední části soupravy složené z traktoru Zetor 7011 a přívěsu domácí výroby,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Při nehodě, která se obešla bez zranění, byly poničeny oba traktory a jejich přívěsy, ale i rodinný dům. Na jeho zeď byla jedna ze souprav po střetu odhozena.

Jak z prvotních výsledků vyšetřování vyplývá, za srážku traktorů může zřejmě alkohol. Viník nehody nadýchal 2,89 promile. „Na místě mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz,“ konstatovala Čírtková.

Šofér je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté budou jeho provinění řešit ve zkráceném řízení.

Bez postihu ale nevyvázne ani druhý řidič. Při jeho lustraci policisté zjistili, že nikdy nevlastnil potřebnou skupinu řidičského oprávnění. Jeho pochybení budou řešit jako přestupek, který oznámí příslušnému správnímu orgánu.

Celkovou škodu, která při nehodě vznikla, odhadli na nejméně 85 tisíc korun.

Traktory se srazily v Urbanově nedaleko Telče.

Traktory se srazily v Urbanově nedaleko Telče.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz