ŘIdič Volkswagenu Passat jel zřejmě hodně rychle, nezvládl kličku a naboural zaparkovanou Škodu Superb. | foto: HZS Kraje Vysočina

Neopatrný řidič natlačil zaparkovaný superb do přístřešku u benzinky

  • 8
Ve středu odpoledne se na jedné z čerpacích stanic na D1 odehrála kuriózní nehoda dvou automobilů. Řidič volkswagenu zřejmě nezvládl zatočit a zezadu naboural do zaparkované škodovky, kterou navíc natlačil do sloupu budovy.

Řidič superbu si chtěl na čerpací stanici u 144. kilometru dálnice ve směru na Brno na moment odpočinout. Po třinácté hodině zaparkoval před prodejnou a odskočil si. Jeho vůz však mezitím zezadu naboural jiný šofér.

"Řidič passatu jel po příjezdové komunikaci v prostoru parkoviště k čerpací stanici, avšak nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a narazil do před sebou odstaveného vozidla Škoda Superb. Řidič uvnitř v tu chvíli nebyl," vylíčila mluvčí policie Jana Kroutilová.

Náraz superb odhodil na opěrný sloup přístřešku budovy čerpací stanice, na kterém ke všemu byly připevněny bezpečnostní kamery.

Superb tak skončil nejen s nabouraným kufrem ale i poničenou přední částí kapoty.

Viník nehody před jízdou podle zjištění policie alkohol nepil. "Dechová zkouška byla negativní, nikdo se nezranil. Řidiči byla uložena za přestupek bloková pokuta," objasnila mluvčí policie.

Z místa kolize ani jedno z aut nemohlo odjet. "Po zadokumentování dopravní nehody policisty pomohli hasiči s naložením havarovaných vozidel na odtah. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem," sdělila mluvčí hasičů Kraje Vysočina Petra Musilová. Příčinu nehody a její další okolnosti vyšetřuje policie.