Záznam z kamery, který ukazuje auto, po němž pátrají policisté (12. října 2019) | foto: Policie ČR KŘP kraje Vysočina

U silnice ležel mrtvý mladík, zřejmě jej někdo srazil. Policie hledá svědky

  • 45
Policie na Vysočině pátrá po řidiči osobního auta, které zřejmě srazilo a zranilo šestnáctiletého chlapce. Mrtvého jej nad ránem u silnice našli náhodní kolemjdoucí.

Mrtvého hocha našli kolemjdoucí 12. října kolem 2:00 na kraji silnice II/345 mezi obcemi Sobíňov a Ždírec nad Doubravou na Havlíčkobrodsku.

„V současné době je hlavní prověřovanou verzí kriminalistů, že mladíka srazilo dosud nezjištěné motorové vozidlo,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Protože se jí ale nepodařilo řidiči podezřelého auta dosud vypátrat, informaci o mrtvém chlapci nyní policie zveřejnila a prosí o pomoc při hledání svědků či pachatele. 

Policisté na základě kamerových záznamů pátrají po osobním voze combi světlejší barvy značky buď Volkswagen (VW), nebo Škoda.

Podle záznamů mohlo jít o VW Passat, VW Golf, VW Bora, VW Polo či Škoda Octavia.

Světlé auto zachytily kamery na kruhovém objezdu ve Ždírci nad Doubravou 12 .října v 01:59.

„ Toto vozidlo na kruhový objezd najelo od obce Sobíňov a poté po vyjetí z druhého výjezdu pokračovalo v jízdě zřejmě směrem na obec Krucemburk, avšak další průběh jízdy tohoto vozidla obcí Ždírec nad Doubravou na jiných kamerách zaznamenán nebyl,“ popsala Čírtková.

Jakékoliv informace související s událostí přijme policie na lince 158, na telefonních číslech 974 271 326, 974 271 320 nebo na e-mailech vyšetřovatelů: pavel.vidner@pcr.cz nebo frantisek.steidl@pcr.cz.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,