ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Lukáš Toman

Na Žďársku zemřel po nehodě motorkář. Je to od pátku už čtvrtý případ

  • 74
Motorkář zemřel po nedělní nehodě u obce Petráveč na Žďársku. Podle policie zřejmě ve vyšší rychlosti nezvládl řízení a vyjel mimo vozovku. Vážným zraněním podlehl na místě, sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Nehoda se stala před 15:00 na silnici II/392, která vede přes Petráveč směrem na Velké Meziříčí a Tasov. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Na místo vyrazila výjezdová skupina z Velkého Meziříčí a vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy. „I přes veškeré oživovací pokusy řidič motocyklu svým vážným zraněním na místě nehody podlehl,“ uvedl tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina Petr Janáček.

Je to již několikátá tragická nehoda motorkáře od pátečního odpoledne.  Dva motocyklisté zemřeli v sobotu odpoledne na následky dopravní nehody, ke které došlo nedaleko Poděbrad na silnici mezi Kolínem a Nymburkem. Ta musela být zhruba na pět hodin uzavřena.

U Čestic na Rychnovsku se v pátek srazil motocykl s osobním vozidlem. Jednačtyřicetiletý řidič motocyklu později na následky zranění v nemocnici zemřel. Dvě hodiny byla silnice neprůjezdná.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,