Řidič vyjel u Třebíče ze silnice a přetočil auto přes střechu. | foto: HZS Kraje Vysočina

Řidič přetočil vůz s dobytkem přes střechu, jednu krávu museli utratit

  • 3
Jednu krávu musel utratit veterinář po dopravní nehodě, která se stala ráno u Třebíče. Ze silnice sjel a převrátil se nákladní vůz, který převážel šest kusů dobytka. Řidič ani nikdo jiný se při nehodě nezranil.

Nehoda se stala před sedmou hodinou ráno jen kousek za Třebíčí na silnici směřující na Velké Meziříčí. Vůz převážející skot po ní skončil mimo silnici převrácený na boku.

„Zhruba kilometr za Třebíčí v mírné zatáčce dostal řidič s největší pravděpodobností s vozidlem smyk, vyjel ze silnice, přetočil se přes střechu a zůstal převrácený na boku mimo vozovku,“ popsala prvotní zjištění vyšetřovatelů policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že se jednalo o starší „dobytčák“ značky Renault.

„Řidič vozidla vyvázl z nehody bez zranění,“ uvedla mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Hasiči na havarovaném vozidle provedli protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili. Po příjezdu náhradního vozidla pomohli s přeložením pěti jalovic.

„Jedna jalovice byla na základně rozhodnutí veterinárního lékaře na místě utracena,“ dodala Musilová.

Provoz na silnici omezen nebyl, vyprošťovací práce probíhaly ze souběžné staré silnice. Příčinu, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody policie dál vyšetřuje.

K nehodě došlo na novém úseku silnice z Třebíče na Velké Meziříčí.

K nehodě došlo na novém úseku silnice z Třebíče na Velké Meziříčí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz