Nehoda na 124. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno hlavní dopravní tepnu uzavřela. | foto: Policie ČR

Srážka šesti aut zablokovala D1 na Vysočině, jedno nákladní se převrátilo

  • 7
Provoz na D1 ve směru na Brno stojí v úseku přes Vysočinu kvůli nehodě na 124. kilometru. Havarovalo tam celkem šest automobilů. Policie dopravu odkláněla šest hodin, po 17. hodině se začalo jezdit jedním pruhem.

Nehoda se stala v úseku mezi exity Velký Beranov a Měřín okolo půl dvanácté. Podle mluvčí police Dany Čírtkové havarovala zřejmě tři nákladní auta, dvě osobní a auto odtahové služby.

„Nemáme informace o zraněných,“ dodala. Jedno z nákladních vozidel převážející sypký materiál se po srážce převrátilo na bok a zůstalo napříč vozovkou. Náklad se z návěsu vysypal.

Dálnice ve směru na Brno je mezi oběma sjezdy uzavřená. Policisté dopravu odkláněli na 119. kilometru u Větrného Jeníkova na souběžnou krajskou silnici 602. Zpět se vozy vrací u Měřína.

Vozidla, která stojí v koloně před nehodou, ale už za sjezdem u Beranova, policisté vyvedli ven. Podle policejní mluvčí se toto opatření týkalo pouze osobních a dodávkových aut. Větší vozy čekají na otevření dálnice. „V koloně stojí už pouze kamiony,“ řekla Čírtková.

Sjezd vozidel z dálnice krátce po poledni zkomplikovala další nehoda, která se stala v koloně přímo na beranovském exitu. Srazila se zde dodávka s osobním vozidlem.

„Zatím nelze odhadnout, kdy bude provoz na dálnici úplně obnoven,“ konstatovala Dana Čírtková s tím, že nejspíš půjde o delší dobu. Centrum dopravních informací počítá s uzavírkou nejméně do půl sedmé.

Nehoda se stala na 124. kilometru D1 ve směru na Brno.

Nehoda se stala na 124. kilometru D1 ve směru na Brno.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz