Automobil skončil ve stromě po smyku. Policie případ prověřuje jako usmrcení z nedbalosti. Ilustrační snímek

Automobil skončil ve stromě po smyku. Policie případ prověřuje jako usmrcení z nedbalosti. Ilustrační snímek | foto: ADAC

Řidič ve smyku strhl alfu do stromu. Osmnáctiletý spolujezdec zemřel

  • 25
Zmařený osmnáctiletý život je výsledkem noční projížďky mezi obcemi Milovy a Sněžné na Žďársku. Třiadvacetiletý řidič Alfy Romeo dostal v mírném stoupání smyk a narazil do stromu u protější krajnice. Jeho spolujezdec zemřel při převozu do nemocnice.

Nehoda se stala před jednou hodinou v noci. „Řidič zřejmě při jízdě po rovince v mírném stoupání dostal na mokré vozovce smyk a přejel do protisměru, kde automobil poté narazil do vzrostlého stromu,“ objasnila mluvčí krajské policie Jana Kroutilová.

Oba mladí cestující se zranili. Osmnáctiletý spolujezdec však dopadl výrazně hůř.  Ani přes rychlou pomoc záchranářů nepřežil.

 „Zraněný třiadvacetiletý řidič byl po převozu hospitalizován v nemocnici v Novém Městě na Moravě,. Jeho osmnáctiletý spolucestující utrpěl velmi vážná zranění, kterým při převozu do nemocnice podlehl,“ sdělila mluvčí.

Řidiči, který byl při vědomí, dali policisté dýchnout, díky čemuž mohli vyloučit pití alkoholu. „Místo nehody následně ohledali a zadokumentovali. Vozidlo bylo zajištěno,“ doplnila Kroutilová.

Prověřování havárie pokračuje i nadále. „Převzali si jej kriminalisté žďárského územního odboru, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ doplnila policistka.