(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: MAFRA

Agresor zmlátil manželku, pak se s nožem vrhnul na policisty

  • 8
Až dvanáct let vězení hrozí agresorovi, který doma nejprve fyzicky napadl manželku a pak zaútočil nožem i na zasahující policisty. Za zločin násilí proti úřední osobě putoval čtyřicetiletý muž z Jihlavska do vazby.

Do malé obce nedaleko krajského města Vysočiny vyjížděla policejní hlídka v noci před Štědrým dnem. Podle oznámení zranil muž na chodbě jednoho z tamních domů svoji manželku v obličeji.

„Muž byl policisty opakovaně vyzýván, aby jim otevřel a vyšel ven z bytu. Na výzvu ale nereagoval,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Zraněnou ženu odvezla záchranka k ošetření do nemocnice, ta se poté vydala na policii podrobně popsat celý incident.

„Podle zjištěných skutečností se její muž dopustil domácího násilí, navíc opakovaně, za což byl vykázán ze společného obydlí,“ oznámila Čírtková.

Kolem třetí hodiny už žena za asistence policistů zvonila u bytu na svého manžela, aby se mohla vrátit domů. „Muž sice tentokrát už otevřel, ale na policisty náhle zaútočil nožem – bodákem s délkou čepele dvacet centimetrů,“ prozradila policejní mluvčí.

Nejprve záchytka, potom policejní cela

Zasahujícím strážcům zákona se podařilo útok vykrýt, takže k dalšímu zranění nedošlo. Následně pak alkoholem notně posilněného agresora zpacifikovali.

„Podnapilého muže policisté eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Poté celou věc zadokumentovali a k dalšímu prověřování předali svým kolegům na oddělení obecné kriminality územního odboru Jihlava,“ zmínila Čírtková.

Kriminalisté počkali, až muž vystřízliví, aby si ho mohli ze záchytky převézt rovnou do policejní cely. Pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu násilí proti úřední osobě ho potom soudce na druhý svátek vánoční poslal do brněnské vazební věznice.

„V případě prokázání viny hrozí zadrženému muži trest odnětí svobody v trvání až dvanáct let,“ doplnila Čírtková.