Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Archiv KŘP Královéhradeckého kraje

Cyklista sjížděl kopec a nezvládl zatáčku, život mu zachránila přilba

  • 0
Z cyklistické vyjížďky rovnou do nemocnice putoval sedmnáctiletý chlapec. Velmi vážně se zranil v úterý odpoledne u Petrovic na Žďársku. Nevybral zatáčku a narazil do stromu. Život mu zachránila cyklistická helma. V nemocnici skončila i další mladá cyklistka, která bourala v Jihlavě.

Štěstí v neštěstí měl mladík, když se po čtrnácté hodině řítil z kopce ke Slavkovickému potoku na silnici 354 mezi obcemi Petrovice a Hlinné.

„Při projíždění ostré levotočivé zatáčky v prudkém klesání z dosud nezjištěných příčin sjel s jízdním kolem vpravo mimo komunikaci do lesa, kde narazil do stromu,“ informovala policejní mluvčí Lucie Nykodýmová.

Při nehodě si hoch způsobil těžké zranění a byl převezen do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Následky nejsou fatální snad jen díky tomu, že měl při jízdě nasazenou cyklistickou přilbu. Další okolnosti nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Se zraněním skončila v úterý odpoledne i nehoda mladé cyklistky. Na křižovatce jihlavských ulic Fritzova a Chlumova ji srazila osmatřicetiletá řidička osobního auta. Ta podle svého tvrzení jednadvacetiletou ženu na jízdním kole přehlédla.

Po nárazu upadla cyklistka na zem a musela být ošetřena v nemocnici. Případ policisté šetří jako dopravní přestupek řidičky osobního vozu.