Vodní radovánky se proměnily v drama na Milovském rybníku nedaleko Sněžného na Žďársku. Osmičlenná osádka se tam převrhla z loďky. Ilustrační foto.

Vodní radovánky se proměnily v drama na Milovském rybníku nedaleko Sněžného na Žďársku. Osmičlenná osádka se tam převrhla z loďky. Ilustrační foto. | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na rybníku se převrhla loďka se šesti postiženými, jeden se topil

  • 3
Vodní radovánky se proměnily v drama na Milovském rybníku nedaleko Sněžného na Žďársku. Převrhla se tam loďka s osmičlennou posádkou, dvaadvacetiletého muže musel vrtulník převézt do nemocnice v Jihlavě.

Do nesnází se plavidlo dostalo ve středu před polednem. K převržené loďce spěchali hasiči z několika směrů.

„Obdrželi jsme hlášení, že se na rybníce má topit několik osob a že mělo jít o děti, což se nakonec nepotvrdilo,“ uvedla mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Podle informací iDNES.cz tvořili posádku klienti zařízení, které se stará o mentálně postižené. Na loďce sedělo šest z nich, pět chlapců a jedna dívka, a dva vedoucí, muž se ženou. Po převrácení plavidla zůstal jeden z klientů delší dobu pod hladinou.

Dobrovolní hasiči ze Sněžného několik klientů vytáhli z vody na břeh a prozkoumali, zda se ve vodě ještě někdo nenechází. Dvaadvacetiletému muži podle mluvčí hasičů Petry Musilové poskytli první pomoc.

Nedaleko rybníka pak přistál i vrtulník záchranné služby. „Na místě jsme zasahovali dvěma posádkami, jednou pozemní a jednou leteckou,“ upřesnila ředitelka zdravotnické záchranné služby na Vysočině Vladislava Filová.

„Topícího se dvaadvacetiletého muže jsme - při vědomi ale podchlazeného -transportovali letecky do jihlavské nemocnice. Ošetřovali jsme i jednadvacetiletou ženu s akutní stresovou reakcí, tu jsme převezli do novoměstské nemocnice,“ dodala Filová.