Zámek v Polné po setmění.

Zámek v Polné po setmění. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Na letní zážitky po setmění zvou Pelhřimov, Polná i Havlíčkův Brod

  • 0
Strašidla, Pelhřimov z ptačí perspektivy, taneční vystoupení a interaktivní expozice. To jsou zážitky, které si v následujících dnech můžete odnést z návštěvy některých míst Vysočiny.

Jako první se můžete těšit na čtvrteční večerní prohlídku Muzea strašidel a Pelhřimovského pekla. Začne se v půl deváté večer a čekat vás bude interaktivní strašidelná expozice.

Další netradiční záležitostí bude večerní vyhlídka z věže kostela svatého Bartoloměje. Začíná se v půl deváté. "Přijďte se podívat na noční Pelhřimov z ptačí perspektivy a třeba i vynést nahoru kozu rekordmanku," zvou pořadatelé.

Dospělé vyjde lístek na patnáct korun. Více informací se dozvíte na webu: www.pelhrimovsko.cz.

Noc duchů a strašidel s písněmi

Pátek bude ve znamení noční prohlídky hradu polenského. Začíná se v devět hodin večer v suterénu - v lapidáriu, kde jsou staré hradní kameny. V jednom ze sálů se představí herci v kostýmech.

"Vše zakončí představení na nádvoří o tom, jak sem vtrhli Švédové, a ohňová show," vyjmenovala pracovnice polenského muzea Barbora Jarošová.

Vstupné tu činí osmdesát korun za dospělého a čtyřicet korun za dítě od šesti let.

V sobotu se těšte na noc duchů a strašidel. Letošní druhý ročník přinese do areálu Plovárenská v Havlíčkově Brodě táborové písně, opékání špekáčků a konečně v devět hodin večer zájemce čeká výprava za strašidly. Tady si připravte osmdesát korun na vstupenku.

V Kamenici na zámku

V Kamenici nad Lipou si rovněž připravili večerní prohlídku zámku, která začíná ve dvacet hodin.

"Jde o netradiční prohlídku zámeckých expozic a výstav rozšířenou o ukázky historických tanců z období gotiky a renesance. A to jak v lidovém, tak ve dvorském provedení v podání skupiny historických tanců La Volta," vysvětluje pořadatel Petr Pech.

Letošní ročník přinese do areálu Plovárenská v Havlíčkově Brodě táborové písně včetně opékání špekáčků. V devět hodin večer čeká zájemce výprava za strašidly.