Zraněný muž byl letecky transportován do brněnské nemocnice. | foto: HZS Vysočina

Muž se zřítil ze skály, záchranáři se k němu brodili přes řeku

  • 0
Náročnou záchrannou akci mají za sebou hasiči, zdravotníci a policisté na Třebíčsku. V údolí řeky Oslavy, nedaleko Kralic nad Oslavou, se v úterý odpoledne zřítil ze skály dvaapadesátiletý muž. Při pádu se vážně zranil.

„Při procházení lesní stezkou chtěl muž přejít přes lávku, při výstupu k ní však zavrávoral, a spadl na kamenný břeh řeky,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

O pádu muže ze skály nedaleko obce Zňátky se záchranáři dozvěděli před půl třetí odpoledne a na místo vyjeli hasiči z Náměště nad Oslavou.

Techniku museli hasiči i zdravotníci odstavit na protějším břehu a ke zraněnému muži se přes řeku přebrodit.

„U zraněného muže byli jeho kamarádi, se kterými byl na vycházce a kteří mu přivolali pomoc, když se ze skály zřítil,“ doplnila mluvčí hasičů Petra Musilová.

Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením. „Následně byl zraněný uložen do nosítek, ve kterých jej zdravotníci a hasiči transportovali přes řeku k vrtulníku,“ dodala mluvčí hasičů. Zraněný muž byl letecky transportován do brněnské nemocnice.

„Dvaapadesátiletý muž utrpěl velmi vážné poranění v oblasti hlavy a byl převezen na urgentní příjem do Brna,“ uvedla ředitelka zdravotnické záchranné služby na Vysočině Vladislava Filová.