Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

V přehradě našli mrtvého, může jít o půl roku pohřešovaného kněze

  • 3
V sobotu odpoledne bylo ve vodní nádrži Trnávka nedaleko Želiva na Pelhřimovsku nalezeno mrtvé tělo. Totožnost mrtvého policie dosud nezná. Může se však jednat o humpoleckého vikáře Marka Marcela Šavela, který je od počátku listopadu nezvěstný a jehož auto se u vodní nádrže tehdy našlo.

Oznámení o nálezu těla dostala policie v sobotu po 16. hodině. „K jeho vyproštění jsme na místo přizvali policejní potápěče,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Tělo bylo ve značně pokročilém stadiu rozkladu. Kriminalisté nebyli schopni na místě zjistit jeho totožnost. „K objasnění přesné příčiny a doby úmrtí byla nařízena soudní pitva. Budou provedeny i expertizy, které by měly vést ke ztotožnění nalezeného těla,“ dodala Čírtková.

Podle dosud známých indicií by se mohlo jednat o tělo humpoleckého vikáře Marka Marcela Šavela. Ten záhadně zmizel na počátku listopadu loňského roku. Na břehu Trnávky se v té době našel jeho automobil a osobní věci. Duchovního ve vodě hledali potápěči i hasiči na člunech, ani při několikadenním pátrání ho však nenašli (více o pátrání po duchovním čtěte zde).

„Ano, ve stejné vodní nádrži jsme tělo pohřešovaného hledali. Ale v tuto chvíli spojovat nález s konkrétní pohřešovanou osobou nelze. Tělo bylo ve značném stupni rozkladu a ve vodní nádrži se mohlo pohybovat jakkoliv a kdekoliv,“ odmítla spojovat nález těla s farářem policejní mluvčí.