Obchodní dům Prior na jihlavském Masarykově náměstí

Obchodní dům Prior na jihlavském Masarykově náměstí | foto: Michal Kolařík, MF DNES

Mladíka, který kvůli rybím konzervám napadl ostrahu, dopadla policie

  • 1
Krádež rybích konzerv způsobila potyčku v jihlavském obchodním domě. Mladík tam napadl ochranku, která jej s konzervami chtěla zadržet. Policie nyní mladíka zadržela, měl toho totiž na svědomí víc.

Třiadvacetiletý zloděj z Pelhřimovska byl přitom z vězení, kde si odpykával dřívější prohřešky, propuštěn loni v říjnu. Pobyt za mřížemi mu ale k nápravě evidentně nestačil.

"Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádež a přečinu výtržnictví. Jedná se o muže, který byl za spáchání majetkové trestné činnosti již v minulosti soudem pravomocně odsouzen," řekl policejní komisař Martin Jůzl.

Výpověď napadeného muže

"Slušně jsem ho oslovil, ať vrátí zboží, to ale odmítl a vstupním turniketem chtěl utéct. Pak už mě držel pod krkem, dal mi ránu pěstí do obličeje a musel mi na pomoc přiběhnout skladník," líčil  MF DNES napadený muž z ochranky.

Mladík kradl po propuštění ve více obchodech, ale i například v bytových domech. V polovině září  byl v centru Jihlavy v obchodním domě Prior ochrankou přistižen při krádeži rybích konzerv v ceně za tisíc korun (více o případu čtěte zde).

Když ho chtěl zastavit pracovník ostrahy, obviněný mu uštědřil několik ran pěstí do obličeje. Dále přítomné slovně vulgárně urážel, kopal kolem sebe a plival na poškozené.

Do potyčky zapojila i přítelkyně výtržníka. Ta oba zaměstnance, kteří na zemi agresivního muže drželi, začala kopat do zad. Jeden z napadených proto vstal a ženě v dalším útoku bránil.

Mladému zloději hrozí nyní za spáchané prohřešky až tři roky vězení.