Středa 23. června 2021, svátek má Zdeňka
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 23. června 2021 Zdeňka

Diskuse k článku

Pivo chutná jako uzené kotletky. Lahve ale v komíně pivovaru nevisí

Centrum Eden v Bystřici nad Pernštejnem hostí o víkendu uzené slavnosti. Nádvořím voní stovky kilogramů masa, klobás a salámů. „K tomu by se výtečně hodilo i uzené pivo,“ řekl si sládek zdejšího minipivovaru Vladimír Vecheta. A tak vymyslel unikát, který pivař jinde nesežene.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

D89a48r43i53u56s 88K94o21l58a40r 1413394353938

V lete som bol v Nitre na festivale chuti "Jahodova Nitra". Mali tam jahodove pivo. Ochutnal som s recesie s tym, ze ak to nebude dobre tak to vylejem. Dal som si este jedno necakal som, ze mi to tak zachuti, aj ked nie je nad klasiku.

0/0
5.2.2017 18:24
Foto

J33a15n 12S25t40e16h62l48í11k 1589859406104

Mozna by mel spis pan sladek zamakat na tom, aby jeho pivo chutnalo porad stejne. Anebo tisknout etikety jako u vina: Rocnik 2016, pozdni zber.

0/0
5.2.2017 16:41
Foto

J49i65ř55í 54N54e17u71m59e80i27s16t47e63r 2132415823311

Na to video jsem neměl klikat...

0/0
5.2.2017 15:42
Foto

Z92d45e88n96ě22k 53K27u59č80k96a 9647408621120

Autore, uzene, cili nakurovane povo je naprosto bezna vec. To, ze ho jinde bezne nesezenete je kec. Kdyz uz pisete o pivu, neco o nem nastudujte, nez budete psat blaboly jako v blesku

+7/−3
5.2.2017 12:11
Foto

Z53d16e32n49ě66k 14K32u68č78k53a 9767278661470

Copak, minus bez komentare?

0/−1
5.2.2017 20:36
Foto

J21a97r32o40s54l65a68v 87Š28m56e31j16d73a 8572899759190

Opravdu už nevědí jak by název klasického moku PIVO znehodnotili.

Ať si dělají patoky jakýchkoliv příchutí a barev ,ale ať tomu laskavě neříkají PIVO .

Je to urážka staleté tradice výroby normálního a skutečně dobrého nápoje kterým PIVO je.

+1/−10
5.2.2017 11:46
Foto

T57o37m21á82š 97H96o98r19á23k 8510495686719

To, že nakuřovaný ležák neznáte, ještě automaticky neznamená, že to je nějaký modní výstřelek, který si někdo před 5 rokama ze zhovadilosti někde vymyslel. Taková netradiční piva jsou většinou v základu poctivějším pivem než to, co se prodává pod názvem pivo za 6,90 v hypermarketu. Osobně mě to moc nejede, ale na pivu je dobré to, že je variabilní, a každý si najde to svoje. Ono i dnešní "klasický" ležák má s tím, co konzumovali naši předkové ještě před 200 lety jen pramálo společného, ale jmenuje se to stejně.

+5/0
5.2.2017 12:06
Foto

M40a73r41i29u36s49z 52H97u71d73e82c95z83e26k 8740189231554

Jasně. Každý má rad moravské uzene a k tomu vychlazené pivko, no a tady to jenom spojili :-)

0/0
5.2.2017 12:09
Foto

J58i31r26k65a 43V68o50j22v88o18d87i15n 6951957577535

Zkuste ochutnal i něco jiného než géčko.

+3/0
5.2.2017 12:23
Foto

M24a12r78t34i14n 90K14o45ž73í40n 1365656321870

Vy vůbec nevíte. Piva z nakuřovaného sladu se v Bavorsku vyrábí.

A mimochodem Němci učili Čechy vařit pivo. Ne naopak.

0/0
5.2.2017 18:30
Foto

J84a63n 64Z30a33j12a38c 5700332296393

Dříve byla nakuřovaná všechna piva, vy hlupáku. Staletá tradice výroby! Nechtěl byste se raději dovzdělat?

0/0
6.2.2017 19:13
Foto

L28u60d46v12í74k 25G38a81j80d47o50š14í32k 2505233574842

Tak určitě suší slad nad kořem z rašeliny. To jim tak bude člověk věřit.

Spíš kápnou do každého pullitru 2 kapky uzeného aroma.

Takhle se "udí" dneska asi 90% všech "uzených" výrobků.

+2/−7
5.2.2017 11:37
Foto

B61o36h35u53m67i81l 92P67r85o30c93h71á60z72k66a 9882389294440

Jenže ono to uzené aroma ve výsledku vyjde dráž. Na nakouřený ležák existuje tradiční a velmi efektivní postup.

+2/0
5.2.2017 12:26
Foto

M58a54r28t80i83n 61K22o50ž72í47n 1725606341700

To si pište, že se slad suší nad kouřem z rašeliny. Odkud si myslíte že se bere kouřová chuť ve whiskách z ostrova Islay?

0/0
5.2.2017 18:33
Foto

J91a14n 73Z91a64j18a16c 5390182866183

Skotské whiskové slady ano, bavorské rauchmalzy se suší nad kouřem ze dřeva.

0/0
6.2.2017 19:10
Foto

T86o76m46á43š 21H93o22r35á83k 8580645776739

Tento "unikát, který pivař jinde nesežene" jsem ochutnal už tak minimálně před 2 lety v jednom minipivovaru na okraji Prahy.

+5/0
5.2.2017 11:21
Foto

D22a12v94i43d 29S17c61h58n12e66b85e79r12g79e32r 9895358713453

Uzené pivo není žádná jedinečná záležitost, už jsme ho ochutnal před několika lety a na jednom festivalu, už ani nevím kde to bylo.

+4/0
5.2.2017 11:16
Foto

M40a13r46t28i10n 56K59o22p88e11c69k92ý 3288917709964

Tyhle články dělají iDnes opravdu "jedinečnou" ostudu.

+11/0
5.2.2017 10:44
Foto

P31e87t98r 77M58a84n51d11a 5958440620881

Jak je asi autor stár ? 13 let ?

+4/0
5.2.2017 10:40
Foto

J13a86n 63M47a28n60d40í55k 2218553451307

Není to moc unikátní, dával jsem si to před pár lety v pivovaru v Krumlově. Přišlo mi to tehdy celkem hnusné.

+2/−2
5.2.2017 10:22
Foto

J40i15ř90í 65N82e74u24m82e79i91s32t22e76r 2862935393171

Švihák mi teda taky moc nejede. A od Eggenbergu skoro nic, popravdě.

0/0
5.2.2017 15:45
Foto

J82o18s62e71f 79Z25d60r10á57h93a85l 2920110751858

A co Guinness? Tam se sice kouřová chuť získává jinak, ale pointa je vlastně stejná...

0/−2
5.2.2017 10:22
Foto

P63e70t66r 90J19a75r52o88š 2534371905117

Myslim ze kdyz dva delaji totez, nemusi to byt totez.

+1/0
5.2.2017 11:26
Foto

B12o72h71u87m31i81l 13P21r93o98c32h78á44z38k35a 9822849274520

Jakožto odborník na Velkou Británii, Irsko a alkohol bych rád poznamenal, že ten proces je diametrálně odlišný.

0/0
5.2.2017 12:28
Foto

J92o47s92e53f 60Z61d81r97á93h64a34l 2800780221868

To nepopírám, ale ve finále jde o chuť kouře v pivu. I když Guinness vlastně není ani pivo. Ale to by bylo na delší diskuzi...

0/0
5.2.2017 12:31
Foto

J38a68k71u13b 89Z88a80m85a89z84a36l 4383655368893

Durazne zadam a zurive prosim vsechny diskutujici, aby se autorove neznalosti a naivite nesmali. Dekuji!

+10/0
5.2.2017 10:09
Foto

J34i45ř59í 89N96e56u51m20e89i88s37t27e77r 2402255863441

Však to taky bude nějakej zatracenej abstinent.

0/0
5.2.2017 15:46
Foto

V50l74a65d31i92m95í46r 65V13y62s66o25k94ý 8352902731585

pan Vokáč, jakožetakynovinár, by se měl dovzdělat.... ať se zbytečně neztrapňuje "A tak vymyslel unikát, který pivař jinde nesežene."

+10/0
5.2.2017 9:59
Foto

H14o44n82z31a 70N76o47v79á44k 5858218585656

Já raději uzené a pivo.:-)

+7/0
5.2.2017 9:56
Foto

J98a55n 43S60v71e43t43l93i87k 8787569369409

Pan Vokáč objevil zřejmě nový kontinent /Ameriku/. Ještě dotat, že slad Schenkerla suší nad různými dřevy, má v nabídce Dub, Buk, taky Maertzna apod. Sám ho mám rád jako "aperitiv" nebo "digestiv", ale dávám si jen jedno /když mají točené, tak malé/, protože je chuťově hodně výrazné a zvláštní. Jinak u nás se také dá dostat nakouřené, vaří ho třeba Jince, v Potštejně vaří dokonce nakouřený Weizen.

+7/0
5.2.2017 9:44
Foto

P41e55t84r 98R25o78m22á43n56e92k 8254677124944

Schlenkerlu taky kupuju, nejradši pšeničnou. Ale spíš jen na ozvláštnění chutí, je fakt silná.

0/0
5.2.2017 11:35
Foto

P31e45t80r 46R79o66m56á28n15e52k 8604917954844

No, nevim. Pop přečtení nějakých receptů na internetu prohlašovat něco o unikátu. Nakořených piv je taková spousta, že těžko můžou znát jejich receptury.

+1/0
5.2.2017 9:41
Foto

R78o57s17t52i89s24l90a48v 63T64a73r77a11b71a 7828878415659

Když nakouřené tak jedině z Bamberku Helle Aecht Schlenkeria Rauchbier Urbock tenhle nakouřený speciál vaří jednou ročně už v létě a zraje v sudech až tři měsíce výsledek je fakt famózní.

+10/0
5.2.2017 9:26
Foto

M50a97r62t57i17n 22S98v18o34b87o94d91a 7129397982635

Žádné unikát. Stačí se trochu informovat.

+10/0
5.2.2017 9:15
Foto

P35a14v13e11l 75K63a40f65k71a 9124457181828

Minipivovar Vítek z Prčice též dělá svrchně kvašenou nakouřenou jedenáctku  , zkusil jsem loni při dovolené a opravdu to není pro každého ;). Jejich bavorská polotmavá třináctka mi chutnala víc ;)...

+2/0
5.2.2017 8:30
Foto

J68a86n 49N12o62v39á48k 6764664

Uzené pivo mám moc rád.

+2/0
5.2.2017 8:17
Foto

M57i97l27o12š 29K98o45l33m65a19n 6516953687812

Je to úžasný, ochutnal sem už stovky piv z různých pivovarů a škoda, že to tam mám dost daleko. Ty Velikonoce si pohlídám a pro čokoládové si tam dojedu.R^R^R^

+1/0
5.2.2017 8:15
Foto

A21n76t34o84n36í59n 21Z98e38l40e31n83ý 2854413621636

Čokoládové pivo dělá třeba broumovský pivovar.

+2/0
5.2.2017 9:07
Foto

M62a42r15t37i86n 11V81a76š28i17n98a 2619596482481

Rauchbier není žádný unikát, a je jen na každém, jak mu vyhovuje. Za mě děkuji, ale raději IPU ...

+6/0
5.2.2017 8:13
Foto

R11i56c19h25a27r36d 78P36o76l37á27š76e42k 9254863450809

Nějaký nakouřený jsem na pivních slavnostech na Parukářce ochutnal a taky mi to nejelo.

0/0
5.2.2017 8:20
Foto

E70v33z13e24n 19S67o98u44k58u27p 1847734106728

něco podobného, jako když se vyrábí whisky malt....

0/0
5.2.2017 7:43
Foto

P60e37t82r 21L68a67n14g82e37r 3841146871590

a hned to pili transky

+5/−1
5.2.2017 7:40
Foto

V53r84a93t40i46s45l75a58v 44K38a80l11i22c60h 5970428629

Jo jako nakourenej svihak treba... Takze zadnej unikat lupo!!

+11/−1
5.2.2017 7:36
Foto

T78o62m26á10š 44E64r73l56i82c62h 7536841282243

Článek je vlastně pouhá reklama. Rauchbier se dá i u nás velmi dobře sehnat a dělá ho i řada jiných minipivovarů ( např. Sv.Florián v Lokti, kdy jeho "špekové" pivo považuji za velmi zdařilé ), takže v článku je to lež. Navíc - kdo se pivem zabývá - ví, že k uzeninám se v žádném případě nakuřovaná piva nehodí ( spíše měkké bílé sýry ). Může si to každý sám vyzkoušet - že tato kombinace je zcela nesmyslná, ač to vypadá na první pohled logicky.

Mimochodem rauchbier je pivo které konzumenty silně rozděluje. Jsou lidé jako já, co ho milují a naopak lidí, kteří ho vyloženě nesnáší. Pro mne ( zde v diskuzi též zmíněné ) pivo z Bambergu ( Schlenkerla ) je naprosto úžasné, byť ještě raději mám asi nakuřovaná piva z pivovaru Spezial, též z Bambergu.

+14/0
5.2.2017 7:25
Foto

K63a65r81e15l 13M21a80l18í25k 1643440795358

Presne tak zadnej unikat to neni kluci Edensti,chce to jen mit rozhled. A reknu vam,loni jsem v Bambergu tu Scherkenlu pil,a vetsi hnus uz nikdy.Jedno na ochutnani mozna,pro rozsireni obzoru pivniho sveta...ale lopat to cele slavnosti...to ne

+11/−3
5.2.2017 6:32
Foto

T70o60m70á35š 51E14r73l68i13c53h 7946791372213

Omlouvám se za to mínus, to byl omyl. Je to skutečně věc osobního vkusu. Bez problémů celý večer u rauchbieru vydržím.... ;-) ( Na druhou stranu jsou piva, která nejsou určená pro pití na celý večer - a mnoho Čechů toto nechápe.. ;) ).

Příjemné navíc v Schlenkerle je to, že lze střídat jak spodně kvašený Rauchmärzen, tak svrchní Rauchweizen. A o vánocích i nakuřovaný Urbock, nad dubovým dřívím ( místo bukového ). ;-)

+2/0
5.2.2017 7:31
Foto

P77e91t59r 56Š43r79a72i97e94r 9183482262337

No vidíš a já jich dál v Norimberku klidně 3, každej to má jinak....:-P

0/0
5.2.2017 9:54
Foto

J46a23n 28Č46e73r72n14ý 8120310404571

Rauchbier sice není ani u nás žádný unikát, ale je to dobrý.

+7/0
5.2.2017 6:29
Foto

A79n26t25o70n68í84n 54Z93e35l28e30n60ý 2814843701806

Je rozdíl mezi nakouřeným pivem a pivem s příchutí uzeného. To první mi chutná. jsem nedávno ochutnal v pivovaře Kolčavka. Nezaujalo, připomíná chipsy s příchutí slaniny.

0/0
5.2.2017 9:21
Foto

M40i61c21h53a12l 14M89a54m32r38á79k 4900764169

Schlenkerla. Při ochutnání opravdu zvláštní, každý si poté utírá pusu, kvůli pocitu mastnoty z uzenin.

+4/0
5.2.2017 6:15

Feri odešel s kryptoměnou za 3 miliony. Za peníze z mandátu, tvrdí

Premium Bývalý poslanec Dominik Feri stihl od začátku letošního roku do konce květnu nakoupit kryptoměnu v hodnotě přes 3...

Sledujeme začátek rituální sebevraždy lidstva, říká Čech s IQ 206

Premium Je jedním z nejchytřejších Čechů, ale jako robot nepůsobí. Při osobním setkání je Karel Kostka, vzděláním učitel,...

Z dětství jsem si nesla zranění, rodinu chceme, říká Gregor Brzobohatá

Premium Vítězka Miss World, topmodelka, zakladatelka nadace a influencerka Taťána Gregor Brzobohatá přijala další výzvu: právě...