Stavební firmy začaly opravovat další úsek silnice mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou. Ilustrační foto. | foto: Jaroslav Šnajdr, MF DNES

Mezi Brodem a Jihlavou brzdí dopravu oprava hlavní silnice

  • 0
Dlouhé kolony z obou směrů, provizorní semafory a na vozovce silničářská technika místo automobilů. Tak to tento týden vypadá na silnici mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou. Opravovat se začal jeden z posledních úseků dopravní tepny od okraje Brodu ke Svatému Kříži.

"V délce několika stovek metrů se kompletně opravuje vozovka. Omezení je plánované na měsíc, práce by ale měly skončit dřív," uvedla ředitelka jihlavské správy Ředitelství silnic a dálnic Marie Tesařová. ŘSD tato rekonstrukce stojí něco málo pod 10 milionů. "Je to výrazně méně, než jsme čekali," dodala Tesařová.

Dopravu hned na kraji Brodu zastaví semafory, ke Svatému Kříži se jezdí kyvadlově. Ve špičce kolony dosahují stovek metrů, až téměř ke světelné křižovatce v Brodě. Čeká se dlouhé minuty.

Na silnici z Brodu do Jihlavy po dokončení této části bude zbývat opravit už jen úsek kolem Štoků. Ten by se měl dočkat nejspíš v příštím roce. "Bude to nejsložitější a nejdražší úsek, protože bude třeba opravit dva mosty. Abychom to stihli za sezonu, musíme vyhlásit výběrové řízení hned z jejího kraje," řekla Tesařová.

Podobně složitá bude i oprava Lidické ulice přímo v Brodě. Také ta se uskuteční nejspíš příští rok, podle množství peněz.

Opravovaný úsek u Havlíčkova Brodu.

Opravovaný úsek u Havlíčkova Brodu.