Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: pro iDNES.cz

Matka vrazila synovi nůž do břicha. Chtěla vraždit, míní policie

  • 4
Jihlavští policisté obvinili z pokusu o vraždu ženu, která minulý týden při hádce bodla svého syna nožem do břicha. Původně přitom případ kvalifikovali jako těžké ublížení na zdraví.

"Okresní soud vyhověl návrhu státního zástupce a čtyřiačtyřicetiletá žena skončila ve vazbě," upřesnila mluvčí jihlavské policie Dana Čírtková.

Rodinná rozepře, která málem skončila smrtí, se odehrála minulou středu večer v Havlíčkově Brodě na sídlišti Pražská. Žena se nejdřív posilnila alkoholem, pak se s dvacetiletým synem začala hádat a během ostré slovní výměny popadla kuchyňský nůž a vrazila ho mladíkovi do břicha.

Ambulance mladíka odvezla do havlíčkobrodské nemocnice, kde musel okamžitě na operační sál.

Jeho matka skončila po útoku v policejní cele a kriminalisté krvavou rodinnou hádku začali vyšetřovat jako těžké ublížení na zdraví.

"Druhý den případ převzali krajští kriminalisté a překvalifikovali ho na pokus o vraždu. Žena se k úmyslnému útoku na svého syna přiznala. Podle vyjádření kriminalistů ho zranila tak vážně, že bez okamžité lékařské pomoci by nejspíš na místě zemřel," doplnila Čírtková.

Ženě, která byla při hádce navíc opilá, hrozí vězení od 10 do 18 let.