VIDEO: Svědkyně překazila velkou oříškovou loupež, zloději strhla batoh

  • 12
Velkou oříškovou loupež překazila zloději v obchodě svědkyně. Muž si do batohu mezi regály naládoval stovku balení oříšků a snažil se projít bez placení. Nakupující žena se ho ale snažila zadržet a při tom mu batoh ze zad strhla. Případ se stal v Jihlavě už v listopadu, policii se však muže vypátrat nepodařilo a žádá o pomoc.

V obchodním domě v jihlavské Okružní ulici zloděj kradl v pátek 24. listopadu. Do obchodu přišel kolem jedenácté hodiny dopoledne. Došel mezi regály a zboží si začal ládovat do batohu.

„Pachatel vzal z regálu necelou stovku balení ořechů a zboží v hodnotě přes osm a půl tisíce korun uložil do batohu. S batohem na zádech poté prošel přes pokladní zónu, aniž by za zboží zaplatil,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Počínání podezřelého muže si však všimla žena, která zde rovněž nakupovala. Za pachatelem se vydala a upozornila na něho pracovníky ostrahy.

Za zlodějem žena vyběhla až před prodejnu a ačkoliv byl minimálně o hlavu vyšší, snažila se ho zadržet. To se jí nepodařilo, muž se vysmekl a utekl. O svůj lup ale přišel, batoh mu při přetahované spadl a zůstal na místě.

I když ke krádeži došlo už před více než dvěma měsíci, policii se zatím nepodařilo zloděje vypátrat. Zveřejnila proto záběry z průmyslové kamery a žádá veřejnost o spolupráci. Kdo by podezřelého muže poznal, měl by zavolat na tísňovou linku.

„Podezřelý muž je ve věku kolem třiceti let, vysoký přibližně 190 centimetrů. Měl krátké hnědé vlasy a na očích nasazené brýle. Na sobě měl oblečenou tmavou bundu a na zádech batoh,“ popsala Jana Kroutilová.

Stejně tak by policisté uvítali jakékoliv informace o ženě a muži, kteří se po prodejně poblíž podezřelého pohybovali a po neúspěšné krádeži rovněž ve spěchu odešli. Jde o hubenou ženu ve věku kolem 25 let vysokou asi 160 centimetrů a jen o málo vyššího staršího silnějšího muže s krátkými tmavými vlasy.