(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Zloděj od chaty odvezl Velorex. Majitel si vozítko cení na desítky tisíc

  • 15
O cenný vůz Velorex přišel na počátku týdne jeho majitel na Humpolecku. Vůz nechal v neděli večer zaparkovaný před chatou v Sedlici, v úterý ráno už ho tam nenašel. Majitel si tříkolku cení nejméně na 70 tisíc korun.

Tříkolka s trubkovým rámem potaženým koženkou je českou ikonou. Vozítko původně určené pro invalidy se vyrábělo od 50. do 70. let minulého století. Světlo světa spatřilo pouhých 15 tisíc kusů a ty se staly cennými sběratelskými kousky.

Jeden takový nyní zmizel majiteli na Humpolecku. „Případ policisté prověřují a po pachateli a odcizeném vozidle pátrají. Vyšetřujeme ho jako krádež,“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Miláčková. Pachateli hrozí v případě odsouzení až pětileté vězení.

Velorex zmizel z pozemku před jednou z chat v katastrálním území Sedlice - Kordovsko. Zatím není jisté, zda se zloděj dostal dovnitř, nastartoval a ujel nebo zda vozítko naložil na jiný vůz.

Majitel odhadl cenu vozidla minimálně na 70 tisíc korun. Sběratelé si tyto veterány velice cení. Pokud je automobil v bezvadném stavu a opatřený  množstvím doplňků, může se jeho cena šplhat až na 300 tisíc korun.