Nehoda nákladního auta krátce po 14:30 zablokovala dálnici D1 ve směru z Brna...

Nehoda nákladního auta krátce po 14:30 zablokovala dálnici D1 ve směru z Brna na Prahu na 177,5 kilometru. Na místě se tak tvořily až 20 kilometrů dlouhé kolony. (13. července 2020) | foto: ŘSD / Dopravniinfo.cz

D1 na Vysočině zastavila na dvě hodiny nehoda tří kamionů

  • 51
Provoz na dálnici D1 na Vysočině ve směru na Prahu zastavila večer nehoda tří kamionů. Došlo k ní na 139. kilometru mezi exity Velké Meziříčí - západ a Měřín. Před místem se vytvořila až šestikilometrová kolona. Provoz dříve v pondělí odpoledne zablokovala ve stejném směru ještě jedna nehoda, na místě se tvořily až dvacetikilometrové kolony.

Provoz jedním pruhem byl podle Národního dopravního informačního centra obnoven před desátou hodinou.

„Operační středisko vyslalo na místo události kromě pozemní posádky i vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy. Oba řidiči utrpěli zranění lehčího charakteru a byli transportováni na urgentní příjem Nemocnice Jihlava,“ řekl mluvčí záchranářů na Vyočině Petr Janáček.

Odpolední nehoda D1 zcela zablokovala

Nehoda nákladního auta krátce po 14:30 zablokovala dálnici D1 ve směru z Brna na Prahu na 177,5 kilometru. Policisté v 15 hodin po příjezdu odtahového vozu dálnici zcela uzavřeli. Provoz obnovili až po téměř dvou hodinách. Na místě se tvořily až 20 kilometrů dlouhé kolony.

Policisté dopravu odkláněli na 178. kilometru ve směru na Ostrovačice, na dálnici se lze vrátit u Devíti křížů. 

Provoz byl obnoven v 16:45, kdy kolony směrem do Brna měřily až dvacet kilometrů. 

„Nákladní vůz převážející železo havaroval ve zúžení. Při nehodě se nikdo nezranil. Až do příjezdu odtahového vozu bylo možné kolem nehody projet levým pruhem, na vyproštění ale bylo třeba dálnici uzavřít,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.  Při nehodě se nikdo nezranil.

,