Zatímco kempaři ve stanu spali, ukradl z něj zloděj notebook i oblečení a další věci. Ilustrační snímek

Zatímco kempaři ve stanu spali, ukradl z něj zloděj notebook i oblečení a další věci. Ilustrační snímek | foto: Martin Stolař, MAFRA

Kempaře navštívil ve stanu zloděj. Když spali, vzal lup i klíče od auta

  • 5
O notebook, oblečení, i věci z auta přišli nocležníci v autokempu Pilák ve Žďáru nad Sázavou. Zatímco spali ve stanu, zloděj jim z něj sebral věci. Mezi nimi nalezl i klíče od auta, které také vykradl.

Zloděj sebral ze stanu notebook, oblečení a další věci. V kapse bundy objevil svazek klíčů. Z něj sebral pouze klíč od nedaleko zaparkovaného Opelu Corsa.

Klíčem si odemkl boční dveře ze strany spolujezdce a z auta ukradl mobilní telefon a další věci, které byly odložené na sedadlech a v batozích uvnitř auta.

"Majitelům věcí způsobil škodu v celkové výši téměř pět tisíc korun," uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Ztratila se už i harmonika

A podle mluvčí policie se s podobnými případy policisté setkávají každé léto.

„Zaznamenáváme každoročně případy, kdy pachatel mezi věcmi nalezl klíče od vozidla zaparkovaného vedle stanu. Vůz si odemkne a sebere věci, které byly uvnitř. Tímto způsobem se lidem ztratily fotoaparáty, osobní doklady, peněženky, oblečení, loni v jednom kempu na Jihlavsku také harmonika,“ uvedla Čírtková.

A dodala i radu. „Když se lidé ve stanu chystají ke spánku, tak by měli mít osobní věci a cennosti uložené v horní části stanu u hlavy, nikoliv u vchodu do stanu, kde má zloděj větší šanci tyto odložené věci odcizit,“ dodala mluvčí policie.