Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Úředníci nejspíš neoprávněně rozdávali pokuty. Používali nezákonný důkaz

Kamery na křižovatkách fungují v Jihlavě jako bič na řidiče, kteří ignorují na semaforech červenou, už dvanáct let. Odbor dopravy za tu dobu obeslal tisíce hříšníků, jenže teď se zdá, že až do konce června loňského roku pokuty ukládat nesměl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J80a21n 68P27r34i20b65y35l

17. 8. 2018 11:10

Takovych mist byli uz vic. Napr Turnov a dalsi provozovali nejaky system nezakonne a vybirali pokity neopravnene.

Jenze ikdyz to nekdo dotahne az k soudu a oni prohraji, tak se jim vracet penize nechce. Neni moznost, jak je donutit, aby to vralili vsem. A oni to moc dobre vedi.

Kazdy za sebe by musel podat zalobu a pockat si na vydledek. Oni proste hraji na to, ze nez aby vratili desitky milionu z pokut, tak radsi uhradi soudni vylohy za par jednotlivych procesu, ktere vedi predem, ze prohrajou, protoze naklady s tim budou mit maximalne desitky tisic. To jsou radove jednotlivci co jsou ochotni jit do procesu.

Oni proste vedome porusuji zakon, protoze kde neni zalobce, tam neni soudce.

Je treba si uvedomit, ze primarni ucel, proc mesta porizuji takove kamerove systemy je plneni mestskeho rozpoctu a oni ty penize nehodlaji vracet.

1 0
možnosti
MV

To same ustavnim soudem zrusena vyhlaska mesta Prerova o tom,co vse maji nakladaky vozit pod plachtou. ,,Sice nam to bylo zruseno,ale prachy si nechame". Cekam jen kdy zacnou mesta duchodcum prodavat hrnce,to pry taky sype...

1 0
možnosti
JM

Tak to snad není možné. Já jsem také údajně jel na červenou u City Parku někdy v říjnu2016 mámuschován jejich příkaz zaplatit do 15 dnů 2500,-Kč na jejich účet nebo na pokladně Magistrátu Jihlavy). Přitom mi nikdo nezaslal nějaké foto apod. kde by to bylo jasně prokázáno, že se to stalo !? Jen vyhrožovali, že jinak předají do komise atd. Je jasné, že když jsem řidič z povolání, tak člověk radši zaplatí aby nepřišel o další peníze za komisi a ještě dostal body za přestupek ! A co vím od kolegů tak nás bylo více, kteří raději zaplatili a jen si zanadávali ! A s tím tito darebáci a podvodníci (zloději) již předem počítali a jen plnili městskou kasu. Tak pokud by se našel někdo další, mohli bychom hromadně podat proti tomu odpor a nesouhlas, že jde o podvodné jednání a vrátit peníze na které neměli vlastně nárok ! !!

1 0
možnosti
JR

J51a87k25u91b 82R80o91u54s

15. 10. 2018 19:36

To nebyl příkaz, tenhle dopis jste měl ignorovat

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
PM

Tohle je jízda na červenou, to bych moc nebagatelizoval. Ale připomnělo mi to radar v Praze, ulice Zálesí. Čtyřpruh v obci, do křižovatky je vidět, před ní třicítka, na hranu křižovatky namířený radar. Úmyslně, protože každý, když má naprostou jistotu, že bezpečně projede, přidá plyn, aby za kžižovatkou zrychlil na padesát. A ejhle, za půl roku mi přišel pozdrav z magistrátu za šest stovek. Věděl jsem, že tamtudy pojedu nejdřív za pár let, tak jsem to neřešil, zaplatil a požádal o zaslání fotky. A ten arogantní dacan mi odpověděl, že dokumentace je k nahlédnutí na magistrátu a že nic posílat nebudou.

Shrnutí? Třicítka s radarem se tam dala jen z důvodu vybírání peněz od řidičů. O žádnou bezpečnost tam nejde. Statistika nehodovosti je v dané křižovatce naprosto stejná před i po omezení z 50 na 30.

8 0
možnosti
SK

O účelnosti každého omezení lze pochopitelně diskutovat. Zde například je přechod neodpovídající normám (světelně neřízený přechod se dvěma fyzicky neoddělenými jízdními pruhy v jednom směru), kde hrozí riziko, že když řidič v jednom pruhu řidiče pustí, inteligent v sousedním pruhu ho sejme. Omezení rychlosti na 30 km/h toto riziko podstatně sníží nebo alespoň umožní, že se ten vrah nebude mít na co vymlouvat. Kdyby mezi řidiči nebyli ovádi, mohli bychom mít předpisů i značek desetkrát míň a jezdit podle zdravého rozumu.

Ale nepochopil jsem tu vaši dedukci, jak z toho, že vám magistrát nepošle obrázky, jaké si objednáte, vyvozujete, že tam nejde o žádnou bezpečnost. Jak by prospělo číkoliv bezpečnosti, pokud byste dostal svoji pamětní fotografii?

Mimochodem, já to tam taky jednou asi ve 2 hodiny v noci projel na úplně prázdné ulici padesátkou, protože mi to nedocvaklo, dokud na mě nebleskla kamerka (ale já mám podezření, že bleská i na toho, kdo jede v limitu). Dodnes nevím, jestli té půjčovně, od které měl můj zaměstnavatel půjčené to auto, přišel nějaký liebesbrief. Každopádně ke mně už se žádná zpráva nedostala.

1 0
možnosti
JS

Nechápu ovšem prohlášení odpovědné osoby ve smyslu, že se nebude konat žádné plošné vrácení pokut8-o. Pokud stát nějakým způsobem protizákonně někoho trestal a je na stole platný rozsudek, tak je podle mne povinen v tomto učinit vše, aby zjednal nápravu!! není přece možné, aby si ponechal protizákonně získané prostředkyRv.

7 0
možnosti
SK

Každé konkrétní rozhodnutí platí, pokud není napadnuto a zrušeno. Pokud vás soud odsoudí za vraždu a rozsudek nabude právní moci, a o rok později nějaký jiný vrah vymyslí fintu, jak se ze svého trestního stíhání vyvléci (třeba že na policejní stanici měli propadlou licenci na MS Word a tudíž obvinění bylo neplatné), tak on možná bude osvobozen, tak to neznamená, že budou automaticky hromadně propuštěni i všichni ostatní vrazi.

0 3
možnosti
JS

Vidím, že si zde mnozí pletou pirátskou jízdu se zvůlí úředníků a při tom obojí je špatné pro společnost a hlavně je třeba si uvědomit, že nejde jedno pochybení řešit jiným pochybením, když máme dostatek zákonných možností piráty trestat, že je nevyužíváme a pomáháme si nezákonností je také špatně. Takže dejme věci do ladu a skladu a bude vše v pořádku;-).

4 0
možnosti
JN

J30i30ř97í 18N66o80v10á31k

14. 8. 2018 23:49

Jakto může? Potrestali jste někoho bez zákoného oprávnění (což je zakázáno vším od Listiny práv OSN, přes Evropskou úmluvu o lidských právech , naší vlastní Ústavu, až po Přestupkový zákon), podle mě to znamená vrátit všechny peníze i s úroky z prodlení, omluvit se a modlit se, že si pro mě nepřijdou celostátní orgány pro zneužití pravomoce

4 0
možnosti
SK

Vtipné, když se zákona dovolávají lidé, kteří na ně systematicky kašlou. Přál bych jim, aby se tam u nich začalo na silnicích kontrolovat doopravdy, důsledně a se vší parádou podle zákona. Do měsíce by byli bez řidičáků, kverulanti.

0 8
možnosti
PS

P64e70t33r 31S14o15u58k85u39p

14. 8. 2018 23:41

Za každou pokutu by měli sami dostat pokutu. Aby věděli jaké to je dostávat ty pokuty.

6 0
možnosti
JT

J28a55n 74T33a84r92a71b42a

15. 8. 2018 5:01

To nejde. Ale trestní stíhání ano. Úřední osoba vykonává svou pravomoc způsobem, který je v rozporu se zákonem s cílem získat sobě nebo jinému (zde obci) prospěch (=zde peníze).

5 0
možnosti
MZ

Pokuty už nějakou dobu neslouží jako výchovný prostředek, ale jen jako plnění kasy měst, obcí a státu. Ví to i sama policie a úředníci, ale když on je to tak dobrej byznys... Prostě každý někdy udělá chybu - ladí radio, dívá se na navigaci, zasvítí nízké slunce do očí a hned tu červenou projedete. Pokud je to takové to projetí " tak tak" kdy ostatním stejně ještě stále svítí červená (prodleva tam musí kvůli bezpečnosti být) tak nevím, proč se to řeší. To samé jako třeba 80 u nás na D1 v klimkovickém tunelu - jedete plynule 90, nikoho neohrožujete, jen pomalou rychlostí předjíždíte ostatní a hned za to dostanete flastr. Prostě tohle není trest za riskantní jízdu, ale výpalné.

2 0
možnosti
SK

Pokud někteří řidiči tu obecní a státní kasu plnit chtějí, tak ať plní. Major, který před semaforem ladí radio a čučí do navigace tak, že přestane vnímat dokonce i semafory, na silnici nepatří.

0 0
možnosti
JB

Všem těm, co tady volají po tom, jaká je to hloupost, že přestupek platí a hotovo, bych ze srdce přál narazit na úředníka, který si tak ohne zákon proti nim. Sice to bude protizákonné, ale úředníkovi to bude dávat smysl. Nezapomeňte, že jsou situace, kdy se opravdu velkému množství lidí zdá spousta věcí správná, ač nelegální. Každá velká sranda v dějinách tím začala. V porovnání s tím je jízda na červenou naprostá banalita;-O

4 1
možnosti
  • Nejčtenější

Ženu v útulku pokousal pes, po srdeční zástavě a amputaci nohy bojuje o život

18. dubna 2024  13:48,  aktualizováno  14:13

Mnohačetná a velmi vážná poranění utrpěla žena, kterou v úterý napadl pes ve žďárském útulku v...

Po dalším výprasku mění Zbrojovka trenéra, na lavičku půjde i Psotka

15. dubna 2024  15:56,  aktualizováno  16:41

Čtvrtá porážka v řadě, celkově sedm zápasů bez výhry a pád do bojů o udržení ve druhé fotbalové...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

U Jihlavy vznikla farmářská samoobsluha. Platí se do kasičky či QR kódem

15. dubna 2024  15:53

Netradiční Samoobslužný krámek je novinkou v Hybrálci u Jihlavy. Od léta do podzimu v dřevěném...

Čelní srážka s kamionem pick-up sešrotovala, jeho řidič se vážně zranil

15. dubna 2024  16:27

Hlavní silniční tah mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem v pondělí odpoledne uzavřela vážná dopravní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jako Vlastníci. V každém větším domě je někdo problémový, říká správce

16. dubna 2024

Premium Opravy, nefunkční zámek, ale i třeba únik plynu řeší jednatel společnosti Český správce Libor...

Hasiči nacvičovali ve studni záchranu lidí z hloubky, rovnou ji vyčistili

18. dubna 2024  17:26

Žďárští profesionální hasiči trénovali ve čtvrtek odpoledne záchranu lidí z hloubky. Aby prostředí...

Spása z divize? Asi jednorázový tah, hlásí Zbrojovka k „oživení“ veterána

18. dubna 2024  15:27

Už posun trenéra z divizního béčka bylo v podání vedení Zbrojovky Brno překvapením, když klub v...

Jihlava rozšíří parkovací zóny. Dojíždějící jsou nám ukradení, řekl radní

18. dubna 2024  15:07

Jihlava od května rozšíří kontroverzní nový systém parkování do dalších dvou oblastí v okolí ulic U...

Ženu v útulku pokousal pes, po srdeční zástavě a amputaci nohy bojuje o život

18. dubna 2024  13:48,  aktualizováno  14:13

Mnohačetná a velmi vážná poranění utrpěla žena, kterou v úterý napadl pes ve žďárském útulku v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!