Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Záchytka měla po roce zcela plno. Rekordmanem byl řidič s pěti promile

  • 0
Jihlavská záchytka zažila perný víkend. Od sobotního odpoledne do nedělního brzkého rána přijala celkem 11 opilých lidí, čímž zcela naplnila kapacitu. To se stalo naposledy před více než rokem. Mezi umístěnými byly také dvě ženy.

Důvody, proč během třinácti hodin, od sobotní 15. do nedělní 4. hodiny, jedenáct lidí na záchytce skončilo, byly různé.

„Jednalo se například o vyhrožování sebevraždou, ohrožování vlastního života a zdraví, fyzické napadání rodinných příslušníků a řízení auta pod vlivem alkoholu,“ uvedl Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které jedinou záchytku na Vysočině provozují.

Mezi těmi, které policie na záchytku dovezla, byl také čtyřicetiletý muž z Kamenice nad Lipou, který v opilosti napadl partnerku.

„Žena byla drobně zraněná, ošetření ale nepožadovala. Policisté provedli u agresivního muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili 3,16 promile alkoholu,“ oznámila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Řidič nebyl schopen ani chůze

Jednoznačně nejopilejší ze všech byl ovšem sedmapadesátiletý muž z Nového Města na Moravě, který se s 4,68 promile alkoholu v dechu snažil řídit svůj pick-up, jenže nedokázal vyjet ani z parkovacího místa. Navíc naboural další auto (psali jsme zde). „Nebyl schopen ani chůze,“ zaznělo v policejní zprávě.

Naopak nejméně nadýchala podle informací ze záchytky čtyřiačtyřicetiletá žena z Havlíčkova Brodu, která vyhrožovala sebevraždou.

A ještě jedno „nej“ si ze soboty na neděli připsal Havlíčkův Brod. „Dodal“ totiž také nejmladšího nocležníka - muž je ročník narození 1986. „Celkově největší počet zachycených opilců byl o víkendu z Pelhřimova a jednalo se dohromady o čtyři muže,“ podotkl Málek.

Podle něj byla jihlavská záchytka naposledy takto v permanenci loni v březnu. „Od 1. ledna letošního roku bylo zachyceno celkem 422 lidí, z toho 364 mužů a 58 žen,“ doplnil.