V Humpolci najelo auto do kočárku s dvěma dětmi, jedno zemřelo

  • 537
V Humpolci ráno najel čtyřiapadesátiletý řidič osobním autem do skupinky chodců, mezi nimiž byl i dětský kočárek se dvěma dětmi. Jedno z nich zemřelo, druhé je ve vážném stavu v nemocnici. Okolnosti nehody vyšetřují policisté, řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

Nehoda se stala v 8:45 na konci Hradské ulice poblíž parčíku. V některých mapách je místo označováno už jako Podhrad. Podle policie se nehoda stala mimo přechod pro chodce, chodník vedoucí zhruba tři metry od vozovky v místě nehody končí.

„Osobní auto vjelo do skupiny chodců, kteří vezli i dětský kočárek se dvěma dětmi,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Nehoda skončila tragicky. Jedno z dětí ve věku zhruba dvou a půl let na místě zemřelo. Druhé bylo těžce zraněno, vrtulník ho přepravil do nemocnice.

„Nebylo při vědomí, bylo převedeno na umělou plicní ventilaci. Transportovali jsme ho do Dětské nemocnice v Brně,“ uvedla ředitelka záchranné služby na Vysočině Vladislava Filová.

Jak doplnila, k ošetření do pelhřimovské nemocnice museli záchranáři převézt ještě jednoho člověka. O koho šlo, však neupřesnila. Podle televize Prima se jednalo o babičku, která kočárek tlačila.

„Lidé ve skupině utrpěli šok,“ dodala policejní mluvčí.

Proč a jak se nehoda stala, policisté zjišťují. „Okolnosti a míra zavinění je předmětem dalšího šetření,“ konstatovala Čírtková. Dosud policie sdělila pouze to, že auto řídil čtyřiapadesátiletý muž a že dechová zkouška u něj byla negativní. 

Hradská ulice (či také Podhrad) na východním okraji Humpolce.

Hradská ulice (či také Podhrad) na východním okraji Humpolce.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz