Hasiči zachraňovali krávu, která v Kameničce na Jihlavsku spadla do jímky....

Hasiči zachraňovali krávu, která v Kameničce na Jihlavsku spadla do jímky. Náročný zásah jim trval čtyři hodiny, pomohl až jeřáb a speciální klec. | foto: HZS Kraje Vysočina

Kráva spadla do jímky, hasiči po pás v kalech ji tahali ven čtyři hodiny

  • 6
Velice náročný a ne zrovna „voňavý“ zásah absolvovali ve čtvrtek jihlavští profesionální hasiči. Po pás ponořeni v zapáchající směsi zachraňovali krávu, která spadla do jímky. Záchranná akce trvala čtyři hodiny a měla šťastný konec.

Na farmu do vesničky Kamenička byli hasiči přivoláni krátce po půl druhé odpoledne. Do velké vybetonované jímky spadla kráva a bylo třeba ji dostat ven.

„Nejprve byl do jímky spuštěn jeden ze zasahujících hasičů společně s veterinářem. Krávě se snažili nasadit ohlávku a upevnit ji do postroje,“ popsala zásah mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

To se ovšem dlouhou dobu nedařilo. Zvíře bylo vyplašené a značně neklidné. Po několikeré marné snaze to hasiči i veterinář vzdali.

Krávu se nakonec zachránit přeci jen podařilo, i když až po čtyřech hodinách usilovného snažení. Pomohla speciální klec, kterou do jímky spustil jeřáb.

„Kráva do ní byla nahnána. Následně byla klec vyzvednuta za pomoci jeřábu,“ dodala Musilová.

Kamenička na Jihlavsku.

Kamenička na Jihlavsku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz