První česká fantasy pohádka se natáčela v zatopených lomech u Lipnice

  • 3
Další část nové pohádky Princezna zakletá v čase dotočili filmaři u­ zatopených lomů poblíž Lipnice nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Atraktivní lokalitu si tým v čele s režisérem a scenáristou Petrem Kubíkem vybral do příběhu označovaného za první českou fantasy pohádku.

Hlavní postavou je rozmazlená princezna Ellena v­ podání slovenské herečky Natalie Germani, která uvázne v­ jednom neustále se opakujícím dni.

„Cílem pro nás bylo ztvárnit tak trochu jiný charakter pohádkové princezny. Nebojácné, jízlivé a samolibé, která musí najít své morální hodnoty, aby na závěr zachránila království,“ prozradil na facebookovém profilu filmu Petr Kubík.

Šestadvacetiletá Natalia Germani hraje princeznu poprvé. „Pro mě je zajímavé, že to není klasická pyšná princezna. Postavy jsou normální lidé, žádné karikatury. Potkávají se s normálními problémy, tedy až na ty fantasy prvky, a snaží se všechno řešit lidskou cestou,“ poznamenala při oficiálním představení snímku.

V dalších rolích se představí Marek Lambora, Simona Zmrzlá, Martin Dejdar, Roman Zach, Jan Révai nebo Martin Písařík.

Kromě okolí Lipnice se natáčí například v zámeckém resortu v Sobotíně na Šumpersku či na hradě Točník na Berounsku.

Na novou pohádku, která obsahuje mnoho digitálních efektů, mohou diváci poprvé zajít do kina v­ březnu příštího roku.

„Podle mě bude mít úspěch nejen kvůli herecké plejádě a pompézní výpravě, ale především kvůli skvělému příběhu. Myslím, že si lidé tento film oblíbí,” uvedl kameraman Richard Wágner, který natáčel Film o filmu.

Pohádka Princezna zakletá v čase