Epidemiologická opatření se dotkla i Prázdnin v Telči, které začaly o víkendu....

Epidemiologická opatření se dotkla i Prázdnin v Telči, které začaly o víkendu. Jako jeden z mála hudebních festivalů se bude konat, návštěvníci ale musí překousnout několik omezení. Tím nejpodstatnějším je, že se na koncerty musí vždy v roušce. | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Prázdniny v Telči jako jeden z mála festivalů začaly, konají se v rouškách

  • 3
Dvacáté narozeniny skupiny Monkey Business, vystoupení Anděly ověnčeného Vladimíra Mišíka s Etc. nebo koncert Anety Langerové se slovenskou garážovou kapelou Korben Dallas. To jsou jen některé ze střípků, které nabízí hudební festival Prázdniny v Telči. Na Vysočině se koná jako jeden z mála.

Organizátoři Prázdnin v Telči, které odstartovaly o víkendu a potrvají až do 9. srpna, dopředu počítali s omezeními kvůli onemocnění covid-19. Návštěvníci se například při koncertech neobejdou bez roušek. Festival se tak může konat i navzdory koronaviru.

„Nakoupili jsme si i jednorázové roušky pro návštěvníky, kteří by náhodou zapomněli. Dokonce jsme pro tuto příležitost objednali speciální nákrčníky. Chceme na nich mít i originální potisk, ale to jsme bohužel do zahájení nestihli realizovat. Objeví se až v průběhu přehlídky,“ informoval Vojtěch Kolář, produkční festivalu.

„Samozřejmě ctíme všechna doporučení hygieniků. Jen doufáme, že pokud by se přistoupilo k nějakým razantnějším opatřením, tak jako tomu bylo třeba v Ostravě, tak nám to dají vědět dostatečně dopředu,“ dodal Kolář.

Počtem návštěvníků na jednotlivých koncertech se pořadatelé vejdou do počtu jednoho tisíce lidí. „Víc se nás tam ani nevejde, takže v tom nebyl problém,“ poznamenal Kolář.

Pořadatele těší, že jdou vstupenky na dračku. „Zájem o koncerty je letos obrovský. Jako první se v online předprodeji vyprodal koncert Hradišťanu a Javorů. K dispozici už jsou pouze vstupenky v kamenných předprodejích a poslední volná místa nabízíme vždy až v samotný den konání koncertu podle aktuální kapacity,“ řekl Milan Kolář, organizátor festivalu Prázdniny v Telči.

Výběr z koncertů Prázdnin v Telči

29. července 19:30 - Javory a Hradišťan (nádvoří zámku)

30. července 19:30 - Druhá tráva a Bratři Ebenové (nádvoří zámku)

31. července 17.00, 19.30, 20.30  - Hrabě Monte Crazy, Kalle s kapelou a Bára Poláková (Panský dvůr)

1. srpna 18.30, 20.30 - Square One, Aneta Langerová a Korben Dallas (Panský dvůr)

2. srpna19:30 - Mirek Paleček, Žalman a spol. (nádvoří zámku)

4. srpna 19:30Jamie Marshall & the Amplified Acoustic Band a Vladimír Mišík a Etc... (nádvoří zámku)

8. srpna 17:30, 19:00, 20:30 - Funkin' Your Soul, Disconnexion a Monkey Business (Panský dvůr)

9. srpna 19:30 - Ondřej Havelka a Melody Makers (nádvoří zámku)

Zdroj: prazdninyvtelci.cz

Sedmnáctidenní přehlídka i letos nabízí čtyři koncertní scény a divadelní program pro děti. Už stálou součástí festivalu je víkendová scéna na Panském dvoře.

Tam se letos mimo jiné vůbec poprvé v Telči představí legendární funková kapela Monkey Business a oslaví tu dvacet let svého působení na hudební scéně.

„Výjimečný zde bude také koncert Anety Langerové, která do Telče přijede nejen se svým hudebním doprovodem, ale také se slavnou slovenskou garážovou kapelou Korben Dallas,“ přiblížil Vojtěch Kolář.

„Mají připravený speciální dvouhodinový set, ve kterém budou hrát nejen písně z vlastního repertoáru v novém podání, ale také písně úplně nové,“ dodává produkční festivalu.

Zahájení letošních Prázdnin v Telči obstaraly Funny Fellows a očekávané vystoupení souboru Cirk La Putyka, který divákům předvedl své nejnovější představení Kaleidoscope. Vystoupení plné triků, gagů a akrobacie bylo k vidění na zámeckém nádvoří.

Tam se po dlouhých osmi letech v USA vrátila i česká houslistka a zpěvačka Iva Bittová. Po Čechách pak chystá program se svým dlouholetým hudebním partnerem, kytaristou Vladimírem Václavkem.

Prázdniny v Telči mají na programu nejen velké koncerty na nádvoří státního zámku a v Panském dvoře, ale také divadelní scénu v zámeckém parku, koncerty na náměstí, tvůrčí dílny, klubové koncerty a další bohatý doprovodný program. To vše je navíc zdarma, tedy za symbolické vstupné dobrovolné. Výjimkou jsou noční klubové koncerty.