Hradební ulice v Jihlavě (na snímku vede podél nákupního City Park a hradeb) dostane během letošního roku ještě o jeden jízdní pruh víc.

Hradební ulice v Jihlavě (na snímku vede podél nákupního City Park a hradeb) dostane během letošního roku ještě o jeden jízdní pruh víc. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Jihlava rozšíří Hradební ulici o jeden pruh, pomůže tím hlavně MHD

  • 4
Hradební ulice v Jihlavě, která leží na vytížené silnici spojující krajské město s Brnem či Žďárem nad Sázavou, se bude na jaře rozšiřovat. V úseku mezi křižovatkou se Znojemskou ulicí a vjezdem na parkoviště obchodního centra City Park vznikne nový pruh.

Město si od budoucího dopravního řešení slibuje zvýšení plynulosti provozu. Rozšíření komunikace by mělo pomoci zejména vozům městské hromadné dopravy.

Stavební práce začnou v březnu a na jejich dokončení má stavební společnost Porr, která zakázku získala, celkem 200 dní.

„Součástí projektu je také oprava opěrné zídky, chodníku a schodiště vedoucího k domu dětí a mládeže, přeložka trolejového vedení a úpravy světelné signalizace,“ uvedl Petr Laštovička, náměstek primátorky zodpovědný za dopravu.

Úpravy silnice omezí provoz na jedné z nejfrekventovanějších křižovatek ve městě. Uzavře se totiž odbočovací pruh vedoucí od Brněnského mostu na Masarykovo náměstí.

O zakázku měly zájem tři společnosti, jejich nabídky se podle Laštovičky lišily jen minimálně. Vítězná firma nabídla cenu 14 milionů korun. Vedle města se na investici více než dvěma miliony bude podílet i Kraj Vysočina, který je vlastníkem komunikace.