Kateřina Kučerová s kouzelnou trojicí z OD Interspar v Třebíči (5. prosince 2010)

Kateřina Kučerová s kouzelnou trojicí z OD Interspar v Třebíči (5. prosince 2010) | foto: Dvořáček Miroslav

Děti slavily Mikuláše, v Čertovské mašince i nákupních centrech

  • 0
I když Mikuláš podle tradice naděluje hodným dětem dárky 5. prosince, na Vysočině se s ním mohly děti potkat po celý víkend. Program s Mikulášem, čertem a andělem si pro ně totiž připravila většina měst v kraji. Dětem se tak otevřelo například podzemí, kluziště nebo konírna.

Mikulášská oslava začínala už v pátek odpoledne například v Jemnici, kde se konala česko-rakouská besídka. V sobotu se pak v areálu jemnického zámku konal Čertovský rej, při kterým si děti mohly zasoutěžit o sladkou odměnu.

Adélka Křenková si v Bystřici nad Pernštejnem po nadílce zatančila s Mikulášem a andělem.Kubík s malým Honzíkem čekají v Bystřici nad Pernštějnem na nadílku od andělaI roční Baruška Křenková dostala v Bystřici nad Pernštejnem od Mikuláše dobrůtky

Letos už potřetí se na začátku prosince více než pět set dětí dostalo do pekla i nebe na zámku v Kamenici nad Lipou. A s Mikulášem a jeho čertovskou družinou se děti potkaly i v Telči.

Horácká Slavia Třebíč si zase na neděli připravila mikulášské bruslení. Na Horáckém zimním stadionu pak HC Dukla připravila soutěž o nejhezčí masku.

Čertovská mašinka v ChotěbořiČertovská mašinka v Chotěboři

V pravé a nefalšované peklo se letos proměnily od pátku až do neděle tajuplné jihlavské katakomby. Na náměstí ve Žďáře nad Sázavou se zase rozsvěcel vánoční stromeček a v kočáře přijel i Mikuláš.

Čertovská mašinka v Chotěboři

Velkým zážitkem byla pro děti sobotní projížďka Čertovskou mašinkou. Ta vyjížděla z Havlíčkova Brodu a z chotěbořského nádraží, a zavezla všechny pasažéry do pekla, kde na ně čekali čerti.