Porucha kamionu ucpala dálnici D1 ve směru na Brno.

Porucha kamionu ucpala dálnici D1 ve směru na Brno. | foto: ŘSD

Po poruše tahače blokovali D1 odpočívající řidiči, kolona měla 30 kilometrů

  • 325
Porouchaný kamion ráno blokoval dálnici D1 v zúžení na 141. kilometru u Velkého Meziříčí ve směru na Brno. Jeden pruh byl sice průjezdný, ale na místě se vytvořila pomalu jedoucí kolona. Ta i vlivem hustého provozu během dopoledne narostla na třicet kilometrů. Řidiči kamionů navíc zahájili přestávku.

Kamion zůstal po poruše stát kolem 4:15 v úseku, kde je v současnosti dálnice zúžena kvůli opravám.

„U tahače upadla náprava. Bylo nutné odtáhnout jak nepojízdné vozidlo, tak i návěs,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková. Práce se proto zdržely, uvolnit dálnici se podařilo až po osmé hodině.

Kolona na 119. kilometru dálnice D1

I vlivem pátečního hustého provozu však kolona rychle narůstala. V sedm hodin už měřila dvacet kilometrů. O půl deváté dosahovala až k Jihlavě. O hodinu později začínala na 111. kilometru, měřila tak třicet kilometrů.

Po odtažení nepojízdného tahače i návěsu se provoz vrátil do obou provizorních jízdních pruhů. Kolona se však i vlivem hustého pátečního provozu ani po několika hodinách nezmenšovala.

„Opět se potýkáme se stejným problémem, jako při jiných obdobných případech. Řidiči kamionů přímo v koloně na dálničním tělese zahájili bezpečnostní přestávku. Musíme je obcházet, některé budit, a nutit k odjezdu,“ konstatovala dopoledne policejní mluvčí.

Do pohybu se nejvytíženější česká dálnice znovu dala až kolem jedenácté hodiny.

,