Na dvou místech D1 na Vysočině je třeba opravit poškozené panely. Provoz v obou úsecích je sveden do levého jízdního pruhu. Omezení by měla skončit až v neděli ráno. | foto: Policie ČR

Poškozené betonové panely omezí až do neděle provoz na D1 u Jihlavy

  • 10
Vážná závada komplikuje provoz na D1 u Jihlavy. Na 124. a 125. kilometru dálnice ve směru na Prahu byly poškozeny betonové panely ve vozovce. Pravý pruh byl proto v místech havárie uzavřen kvůli opravě. Omezení má trvat až do nedělního rána.

Jeden poškozený panel se nachází přesně na kilometru 124,6, druhý pak na kilometru 125,7. Jejich oprava nebude jednoduchá, stavebníci budou muset panely vykopat, vybagrovat podloží a poté místo znovu zabetonovat.

Obě poškozená místa jsou označena. Pravý pruh je v délce zhruba 200 metrů v místech havárie uzavřen, jezdí se pouze pruhem levým.

„Ve čtvrtek odpoledne bude panel odstraněn na 124,6 kilometru a vybagrováno podloží. Stejně se bude postupovat v pátek na kilometru 125,7,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Kvůli betonáži a době pro následné vyzrání betonu budou omezení platit až do nedělních osmi hodin. Práce může navíc ovlivnit počasí, v pátek i v sobotu by na Vysočině mělo pršet či padat déšť se sněhem.

V obou místech je zároveň snížená rychlost. Za světla od 8 do 17 hodin se smí jezdit nejvýš osmdesátikilometrovou rychlostí, v době od 17 do 8 bude rychlost dokonce snížena na 60.

„Obracíme se na řidiče, aby zejména s ohledem na očekávaný vývoj počasí místem projížděli velice opatrně a aby pozorně sledovali dopravní značení a dodržovali nejvyšší povolenou rychlost,“ dodala Čírtková.

Poškozené betonové panely se nachází na úseku mezi Měřínem a Velkým Beranovem ve směru na Prahu.

Poškozené betonové panely se nachází na úseku mezi Měřínem a Velkým Beranovem ve směru na Prahu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz