ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Luboš Pavlíček, ČTK

D1 u Humpolce přijde o víkendu kvůli dokončování oprav o rychlé pruhy

  • 0
Na D1 budou stavbaři od pátku dokončovat opravy v úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Kvůli osazování dopravního značení tam bude během víkendu doprava v obou směrech zúžena do jednoho jízdního pruhu.

Pracovníci budou v tomto opravovaném úseku D1 dokončovat práce mezi kilometry 91 a 98.

„Za částečného dopravního omezení pro řidiče budeme dokončovat veškeré práce ve středním dělicím pásu, zejména dojde k vybudování pěti přejezdů středního dělicího pásu, kompletní výměně středových svodidel, ohumusování a dokončení prací na systému SOS,“ popsal projektový manažer společnosti Skanska Michal Vozdecký.

Uzavřené kvůli tomu budou rychlé jízdní pruhy. Následně budou auta na Prahu i na Brno jezdit dvěma jízdními pruhy.

„Práce potrvají do druhé poloviny dubna. Poté bude realizováno již pouze lokální omezení v blízkosti budovaného ekoduktu okolo kilometru 95,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký .

Na D1 v Kraji Vysočina se už dělníci po zimní přestávce tento měsíc vrátili na opravovaný úsek mezi Koberovicemi a Humpolcem na Pelhřimovsku, který je mezi 81. a 90. kilometrem dálnice. Mezi Velkým Beranovem na 119. kilometru a Měřínem na 134 kilometru by měly být stavební práce podle mluvčího obnovené koncem března.

Modernizace D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou začala v roce 2013, skončit by měla letos v říjnu. V tomto roce zbývá rekonstruovat necelých 50 kilometrů dálnice.

,