Převrácený náklaďák blokoval D1 u Jihlavy, doprava na objížďce kolabovala

  • 48
Dálnice z Brna na Prahu byla v pátek přes poledne dvě a půl hodiny uzavřená. Poblíž Větrného Jeníkova na 102. kilometru zablokoval oba jízdní pruhy havarovaný menší nákladní vůz. Řidič se zranil. Policisté dopravu odkláněli přes Havlíčkův Brod, problémy byly ale i na objížďce.

„Menší nákladní vozidlo se převrátilo na bok přes oba jízdní pruhy. Dechová zkouška u řidiče byla negativní, na místo vyjela i zdravotnická záchranná služba,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Nehoda se stala v opravovaném úseku dálnice krátce před polednem. Její následky se podařilo odstranit až zhruba po dvou a půl hodinách, znovu se dálnice otevřela před půl třetí.

Do té doby policisté dopravu odkláněli na exitu Pávov na 112. kilometru. Veškerá doprava pak jezdila po silnici 38 na Havlíčkův Brod a na dálnici se vracela po silnici 34 v Humpolci.

Hustou dopravu však na objížďce nestačila pojmout světelná křižovatka U Tří věžiček. „Nekončící proud vozidel ji ucpal. Museli jsme vypnout semafory a provoz na křižovatce řídili policisté,“ konstatovala Čírtková.

Dlouhé kolony se tvořily i v Havlíčkově Brodě a na dálnici, před pávovským sjezdem přesahovaly sedm kilometrů. „Po znovuotevření dálnice se začaly pomalu rozjíždět,“ dodala Čírtková.

Nehoda se stala na 102. kilometru D1 ve směru na Prahu.

Nehoda se stala na 102. kilometru D1 ve směru na Prahu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz