Diskuze

Sedmnáctiletá Sabina z dětského domova dostala k Vánocům vlastní byt

Byl to možná nejlepší vánoční dárek, který kdy sedmnáctiletá Sabina Filipská dostala. Pod stromečkem našla chovankyně jihlavského Dětského domova se školou klíče od nového bytu, kam se v úterý definitivně přestěhovala. Domov v Jihlavě je snad jediným svého druhu, který startovací byty dětem nabízí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den , chci moc poděkovat lidem kteří mi drží palce a věři ve mě :) z domova jsem neutíkala neustále nebo opakovaně. Ano utekla jsem dvakrát ale mela jsem k tomu důvod a hlavně se mi v dětském domove ve Znojmě nelíbilo. Cele tři roky co jsem tam byla jsem čekala až ke mě dají moje dvě male sestry o ktere jsem se starala od narození a proto také v domove jsem. Ano dali je ke mě po třech letech ale za necelý pul rok mě z ničeho nic řekli že mám jít na vycházku a když jsem přišla oznámili mi ze za mima sestrama přišli pěstouni a ze si je brzy odvezou. Ten den kdy jsem je stratila jsem se nemohla s nimi ani rozloučit. Ano pak už jsem začala utíkat a neměla jsem tam proc byt a hlavně nechtěla jsem. Vím že pro ty male to bylo dobře ale pro mě to nejhorší co mi mohli udělat. Pak mě dali do diagnostického ústavu v brně ale jelikož jsem mela dobre chování mě dali zpátky do Znojma. Když mě dali zpátky utekla jsem ještě jednou což bylo po druhé . Dětský domov jak tvrdi pak že to nic není a že máme všechno jak tady čtu tak není pravda . Máme vybavení, male kapesne a ani plati nám antikoncepci ale v 17 letech si myslím že není špatne Mít kluka. A chlast a cigarety jak napsal pan ano vydělávám si pořád někde na brigadach a myslím že z nich vymření penez mam právo si s přítelem a rodinou oslavit moje narozeniny. A obor prodávac jsem si nevybrala sama . Víc k tomu psát nebudu a těšim se na další komentáře od lidi co tvrdit že byt je Můj a ze oni museli splácet hypotéky. Taky ji budu jednou splácet ;) a byt Můj není je to tam napsane !

0 0
možnosti

Budete se divit pane Moravče, že i prodavači mají mít odborné znalosti. Taky během učebního  oboru, by je měl/a/ nabýt . Nehledě na to, že i ti prodavači mohou mít odborný, kvalifikační růst. Souhlasím s vaším pesimistickým názorem jen do určitého bodu. Tím je výše odměny za práci. Sedící pracovník za kasou však není dutá hlava. Má možnost odborného růstu, a také, sice omezené , ale možnosti využití nabytých vědomostí v další fázi života. Třebas přechod do privátní sféry. Píši o mladých lidech! !!!!Bohužel je velké množství , zejména žen, které bez patřičné kvalifikace pomáhají  v rámci rodinného rozpočtu zvýšit úroveň v rodině. A to nechci domyslet , kolik žen samoživitelek ,,sedí,,za kasou. A horko těžko za takový plat udržují jakousi hladinu životní úrovně. Je to závažný problém, který se bohužel nějak neřeší a proto je práce v obchodě těžká ze zmíněných důvodů. Jestliže, však nebudou lidé na sobě od mládí pracovat, pak se bez patřičné kvalifikace k lepšímu žití nedostanou. A to se týká i té dívky z Jihlavy, která dostává šanci si neudělat ze života peklo!:-(

2 0
možnosti

B55ě76t51k41a 61M25a94l30á

6. 1. 2015 23:50

Nejen odborné, ale mohou mít i bezvadný všeobecný přehled. Pokud rády/rádi čtou... vyyučený člověk se nerovná hloupý člověk. Jenže to leckterý Bc. z takyškol nepochopí.

1 0
možnosti

No podle jejího facebooku https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/1548227_887964687897643_3963171689798275709_o.jpg si říkám, že děcák nabízí i antikoncepci a kapesné na chlast :D Fotku s pivem a cigárama v hospě lajkuje i sám ředitel děcáku ;-D

1 0
možnosti

B29ě21t12k76a 39M12a98l43á

6. 1. 2015 23:52

Dětské domovy běžně hradí dívkám antikoncepci od 15 let věku a dávají svěřencům kapesné. Hovořila jsem o tom s ředitelem jednoho DD. Je to běžná praxe.

0 0
možnosti

J30i95r48i 40J11o62n82á78š

6. 1. 2015 23:25

Drzim palce a preju hodne uspechu v zivote

4 0
možnosti

"... A kromě jedné dívky, která část vybavení dala do zastavárny..."

Neměla ta dívka snědou pleť?;-D

1 5
možnosti

Ta holčina má teď úžasnou možnost se postavit na vlastní nohy a využít této možnosti a nebo si to po....r na celý život. Doufám, že toho využije a život k ní bude přívětivější než doposud. A není třeba jí zavidět měsíční rozpočet, který na ní dává stát. Ona si to sama dobrovolně nevybrala.

10 1
možnosti

Přidávám k tomu, aby zkousla až půjde pracovat, že dostane tak 11 000 čistá ruka.

2 1
možnosti

Tohle je docela dobrý nápad, ale z článku nechápu jednu věc, ona se učí na to být prodavačkou? Copak na to sedět za kasou člověk potřebuje nějaké speciální schopnosti na které se potřebuje několik let učit?

1 9
možnosti

Učební obor tři roky :-).

1 0
možnosti

Nejsmutnejsi na celem clanku je to, ze se uci na prodavacku... jakoby dneska bylo potreba na prodavacku neco zvlastniho umet. Taky ji mohli premluvit na nejake remeslo s lepsim uplatnenim.

1 2
možnosti

neber jako etalon prodavačky prodavačku ze supermarketu. To že se učí na prodavačku, neznamená že se učí 3 roky pouze sedět za pokladnou, projíždět zboží přes scanner a počítat peníze ...

0 0
možnosti

Optimálně by startovací bydlení měli "nafasovat" všichni mladí lidé, aby se jim lépe startovalo do života.

0 3
možnosti

To by přece byl socialismus ;-D a to je přece fuj

0 0
možnosti

Ti,co tady závidí,že ta holka dostala startovací byt,tak se koukněte na fotky,co je to vlastně za byt, nejspíš malý 1+1,a to ho ještě s někým sdílí,nechápu tu závist.

2 0
možnosti

Ale ono to bohužel není o závisti. Je mi líto, že tyto děti nepoznají rodinu, ale dávat jim nadstandart a v 18 se na ně vykašlat mi nepřijde jako dobré řešení a nemůžu se ubránit pocitu, že to skončí tak, jak nikdo nechce.

0 1
možnosti
  • Nejčtenější

Prodával kolejiště i s domem, obří model nakonec daroval. Přenášel ho jeřáb

22. března 2024

Premium Nezvyklou podívanou zažili nedávno lidé ve žďárské Smetanově ulici. Autojeřáb tam stěhoval...

Moldavský autobus byl napěchovaný alkoholem, celníky upoutal chladicí přívěs

22. března 2024  14:04

Přes 600 litrů nelegálně převáženého alkoholu zajistili celníci z Vysočiny při kontrole moldavského...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jihlavští policisté vyšetřují znásilnění holčičky, podezřelý muž je ve vazbě

20. března 2024  16:01

Jihlavští kriminalisté se od minulého týdne zabývají případem znásilnění dívenky. Dojít k němu mělo...

Zlínští hokejisté rozdrtili Litoměřice, semifinálovou sérii srovnala i Jihlava

20. března 2024  22:04

Zlínští hokejisté vyhráli ve druhém semifinálovém utkání první ligy v Litoměřicích drtivě 8:1 a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Je jaro, Kobylinec na Třebíčsku pokryly květy vzácných modrých konikleců

23. března 2024  12:04

Přílivu návštěvníků nyní čelí přírodní památka Kobylinec u Trnavy na Třebíčsku. Rozkvetly zde...

K úpravě sídliště ve Velkém Meziříčí si řeknou své i jeho obyvatelé

28. března 2024  12:02

Do revitalizace sídliště Bezděkov se chce pustit velkomeziříčská radnice. Oblast s vícepatrovými...

Říkají mu brodské moře. Rybník Cihlář blízko koupaliště se dočká vylepšení

28. března 2024  8:49

Několik rybníků, které mohou lidé využít pro koupání, je v okolí Havlíčkova Brodu. Vymyká se mezi...

Západní stranou náměstí v Jihlavě projedou auta, v neděli zde zaparkujete zdarma

27. března 2024  15:18

Masarykovo náměstí v Jihlavě bude od pátku nově průjezdné. Jednosměrná jízda z dolní na horní část...

Nahoře nástupiště VRT, dole regionální vlaky. Jihlavský terminál má mít tři úrovně

27. března 2024  8:53

Příprava vysokorychlostní tratě přes Vysočinu se posunula o další krok kupředu. Vedení Správy...

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...